Vitamina D ajută la creșterea ponderală și îmbunătățirea limbajului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vitamina D, numită și ”vitamina Soarelui”, este recunoscută de medici ca având un rol important pentru sănătate, începând încă din perioada copilărie și continuând pe parcursul întregii vieți. Mai nou, oamenii de știință au realizat o un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia că beneficiile vitaminei D pentru sănătate sunt mai mari decât se știa până acum.

Vitamina D 5

Picture 5 of 5

Dezvoltare armonioasă cu vitamina D

Mai mulți cercetători din Marea Britanie și Pakistan au realizat un studiu comun în care au analizat efectul vitaminei D în cazul copiilor subnutriți. Concluzia la care au ajuns a fost una surprinzătoare. Astfel, dozele mari din Vitamina Soarelui îi ajută pe aceștia să se dezvolte corespunzător. Mai exact, au loc o creștere ponderală, abilitățile motorii ale acestor copii sunt mult îmbunătățite, la fel și dezvoltarea limbajului.

Bună și la viroze

Mai mult chiar, dozele mari de vitamina D sunt excelente atunci când vine vorba despre prevenirea răcelilor în cazul celor mici, dar protejează și împotriva cazurilor de gripă.

Primul studiu clinic pe oameni

Potrivit oamenilor de știință care au participat la această cercetare, este vorba despre primul studiu clinic pe oameni în cadrul căruia s-a analizat felul în care vitamina D influențează dezvoltarea creierului. Rezultatele sunt îmbucurătoare, dar deocamdată mai este nevoie și de alte cercetări mai aprofundate pentru a vedea dacă descoperirile se confirmă și în alte cazuri.

Cazuri numeroase de malnutriție

Din păcate, cazurile de malnutriție sunt extreme de numeroase la nivel mondial. Spre exemplu, cercetătorii susțin că numai în Pakistan numărul acestora se apropie de 1,5 milioane. Din păcate pentru acești copii, din cauza malnutriției aceștia se pot confrunta cu probleme de sănătate, iar dezvoltarea lor mental, precum și abilitățile motorii au de suferit, la rândul lor.

Studiul mai trebuie aprofundat

Deși rezultatele studiului au fost dintre cele mai bune, cercetătorii sunt convinși că, pentru moment, este prematur să se afirme că s-a descoperit tratamentul perfect care să ”atace” efectele pe care malnutriția le are atunci când vine vorba despre dezvoltarea armonioasă a copiilor. În plus, oamenii de știință susțin că nu au analizat deloc eventualitatea ca o doză mai mică de vitamina D nu ar fi avut același efect. De aceea, în perioada imediat următoare, aceștia vor mai realiza o cercetare în care vor încerca să observe dacă o doză mai mică de vitamina D ar putea determina creștere în greutate și dezvoltarea abilităților motorii și ale limbajului în cazul copiilor, nu numai în cazul celor malnutriți.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *