Tratamentul varicelei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Varicela este o boală extrem de contagioasă și tocmai de aceea una dintre recomandările medicilor pentru tratamentul varicelei constă în izolarea pacientului atât în timpul perioadei eruptive, cât și după dispariția acesteia pentru încă 7-10 zile.

Odihna, dar și respectarea regulilor de igiena sunt alte doua recomandări ale medicilor. În același timp, specialistii recomanda ca pacienții sa nu facă baie decât după uscarea veziculelor și căderea crustelor.

Pentru calmarea mancarimilor, se recomanda aplicarea la nivelul pielii a unor lotiuni cu alcool mentolat.

Și pentru ca varicela este una dintre bolile deja cunoscute, cu o sfera larga de răspândire, pacienții se pot imuniza prin vaccinare, riscul de imbolnavire fiind redus considerabil. Vaccinul antivaricela este obligatoriu, indeosebi la copii, ferindu-i de imbolnavire. Cei care vor primi o doza din acest vaccin nu vor dezvolta aceasta boala ori dacă, totuși se vor imbolnavi, simptomatologia va fi mult mai ușor de suportat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *