Transmiterea virusului varicelei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Varicela este una dintre afecțiunile cu rata de transmitere mare, fiind răspândită pe calea aerului, prin respirație, dar și prin contactul cu leziunile cutanate ale unor persoane infectate. În același timp, secretiile nazofaringiene odată raspandite vor putea deveni cauza imbolnavirii altor persoane.

Varicela apare cu preponderenta la copiii cu varste cuprinse intre 2 și 10 ani, dar poate exista pana și riscul ca adultii sa sufere de aceasta boala, iar atunci simptomele să fie mai evidente și mai greu de tolerat de organism.

Chiar dacă virusul este transmis, eruptia cutanata nu are loc imediat, ci în 2 zile de la contagiere. În același timp, trebuie precizat faptul ca o persoana bolnava va trebui izolată minim 6-7 zile după dispariția eruptiei cutanate, întrucât rămâne încă purtatoarea virusului și poate fi transmis mai departe unor alte persoane sănătoase. Tocmai de aceea, se recomanda sa nu se părăsească casa imediat după dispariția veziculelor cu lichid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *