Simptome varicelă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Simptomele varicelei se manifestă prin febră moderată, dar și prin apariția unor erupții cutanate destul de evidente, ce pot provoca mâncărimi. În același timp, persoanele infectate pot fi suparate de dureri de cap, dureri musculare și stare de oboseala. Atunci când varicela apare la adulti, simptomele pot fi mult mai pronuntate și suparatoare. În același timp, toți cei care suferă de sindromul de imunodeficienta pot fi mult mai afectati.

Mai înainte de eruptiile cutanate, cu circa 48 de ore, persoana infectata cu acest virus va avea o stare de rău pronuntata, caracterizata prin dureri la nivelul capului, dureri musculare, dar și febra moderata. Eruptia apare, așadar, după minim 48 de ore și devine vizibila initial la nivelul abdomenului, iar ulterior va cuprinde întregul corp și se va regăsi și la nivelul fetei. Aceste eruptii sunt insotite întotdeauna de mâncărime, fapt care agraveaza simptomele întrucât riscul de leziuni cutanate este destul de mare. De aceea, se recomanda interzicerea scarpinatului. Aceste vezicule se vor umple cu un lichid transparent și pot apărea, așa cum am specificat oriunde la nivelul corpului, chiar și pe pielea capului sau chiar în interiorul cavitatii bucale ori laringelui. De cele mai multe ori, aceste eruptii cutanate se usuca, formandu-se cruste ce vor dispărea în maxim 10-15 zile de la aparitie, însă apar alte valuri eruptive. În cazuri grave, se poate vorbi de aparitia unor complicatii neurologice, precum meningo-encefalita, însă sunt foarte rare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *