Tusea la copii – 5 leacuri populare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tusea la copii reprezintă un simptom neplăcut, însă este bine să fim prudenți și să îi oferim copilului cele mai bune soluții de vindecare. Atunci când copilul se îmbolnăvește suntem tentați să deschidem raftul de medicamente din propria casă sau să ajungem la cea mai apropiată farmacie. Nu puține sunt cazurile în care părinții, din dorința de a-și scăpa mai repede copilul de tuse ori de simptomele pe care aceasta le-ar putea cauza mai târziu, ajung să îi administreze copilului antibiotic.

tusea la copiiÎn plus, necunoașterea generează multe semne de întrebare. Pe de o parte, tusea poate fi ori seacă ori productivă, așa că siropul ar trebui să fie potrivit pentru simptomatologia copilului. În același timp, nu cunoaștem că tusea copilului poate fi tratată și altfel. În propria locuință putem găsi remedii pentru a ne vindeca ușor, fără a ne pune stomacul la grea încercare. Atunci când simptomele nu sunt foarte grave, este bine să apelăm la leacurile populare, cele pe care părinții noștri le făceau atunci când eram bolnavi. Desigur, ori de câte ori starea s-ar agrava este bine să ajungeți la medic și să țineți cont de recomandările pediatrului.

1. Shodoul

Unul dintre cele mai populare leacuri băbești este shodoul. Deși nu întotdeauna asociem denumirea cu ceea ce reprezintă acest produs, în realitate este extrem de eficient, fiind folosit încă din cele mai vechi timpuri. Ingredientele necesare preparării le folosim zilnic, așa că ne va fi foarte ușor să trecem la treabă. Un gălbenuș de ou se va amesteca cu un pahar de lapte praf și cu o linguriță de miere. Preparatul se va consuma cald, fiind extrem de folositor în tratarea tusei și vindecarea inflamației tractului respirator.

Acest leac se administrează copilului o singură data pe zi și poate trata chiar și amigdalita ori faringita, boli care le dau părinților bătăi de cap, de regulă în fiecare sezon rece.

2. Mierea

Acest aliment se găsește în casele tuturor. Are diverse proprietăți și poate fi folosită mai mereu, ajutând la reglarea respirației, calmarea tusei, fiind un antiseptic cunoscut. Indiferent ce fel de miere am folosi, de tei, salcâm, polifloră ori brad, toate sortimentele sunt foarte eficiente. În schimb, nu faceți abuz întrucât poate deveni și toxică.

3. Ceaiul de ceapă

În 250 ml de apă adăugați o ceapă zdrobită și lăsați să fiarbă, alături de foi. Ceaiul se va consuma cald, eventual cu puțină lămâie. Siropul de ceapă este și el foarte bun pentru tratarea tusei atât la copii, cât și la adulți.

4. Sirop de ridiche neagră

Având proprietăți imunostimulatoare, dar și antivirale, ridichea neagră este folosită încă din cele mai vechi timpuri. Nu puțini sunt cei care cred că, consumată cu regularitate, ridichea neagră reușește să țină departe bacteriile, răceala sau gripa, ținându-ne mai sănătoși.

Pentru preparare, se va folosi o ridiche potrivită, se va scobi în interiorul său și se va adauga miere. Se așează mai apoi lângă o sursă de căldură și se lasă circa 24 de ore. În fiecare zi îi puteți oferi copilului 3 lingurițe de sirop și astfel tusea, în circa 72 de ore va dispărea definitiv. Cu toate acestea, este bine să nu lăsați copilul să mănânce nimic nici înainte și nici după ce îi administrați siropul, circa 30 de minute, pentru a-și face efectul.

5. Siropul de muguri de brad

Un remediu extrem de eficient este siropul din muguri de brad având proprietăți calmante și antiseptice, acesta trebuie să îi fie oferit copilului ori de câte ori nu mai scapă de tuse.

Spălați mugurii de brad bine și așezați-i la fiert în apă. Lăsați-i să fiarbă 1 oră, iar mai apoi lăsați compoziția să se răcească până a doua zi, fiind ținuți la macerat. Pentru consum se adaugă puțin zahăr sau miere, după gust.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *