Remedii tuse

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sezonul rece reprezintă coșmarul părinţilor. Încă din toamnă, de când încep variaţiile de temperatură și până primăvara, părinţii se plâng de febră, de secreţii nazale și tuse la copii. Simptomele răcelii se manifestă cu precădere în anotimpul geros, când copiii inspiră pe gură aerul rece.

Remedii tuse (1).jpg

Picture 1 of 2

Orice răceală durează între șapte și zece zile și niciun medicament nu este atât de miraculos încât să garanteze vindecarea extrem de rapidă. Tusea este unul dintre simptomele cele mai păcătoase. Uscată sau productivă, ea îl epuizează pe cel mic, în special atunci când nici nu reușește să se odihnească cum trebuie pe timpul nopții.

Panicați, mulți părinți, dacă nu dau fuga la medicul specialist, merg la farmacie și-și burdușesc sacoșile cu siropuri de tuse și alte medicamente pe care le consideră ei binefăcătoare cred ei că i-ar face bine micuțului.

Pe lângă faptul că excesul de produse medicamentoase poate avea repercusiuni grave asupra stomăcelului micuțului, nu este indicat ca acestea să fie administrate fără acordul specialistului. Însă, până ajungi la medic, poți recurge la câteva remedii naturale care s-au dovedit eficiente în lupta cu tusea.

Care sunt remediile pentru tuse?

  1. În primul rând, trebuie să te asiguri că ambientul în care micuțul tău bolnăvior își petrece timpul este curat și aerisit. Astfel, renunță la odorizante, iar dacă ești fumătoare, evită să mai fumezi în locuință, chiar dacă fumezi în bucătărie. Asigură-te că locuința ta este aerisită în fiecare dimineață!
  2. Ai grijă să-i cureți nasul de trei ori pe zi cu un aspirator special, după ce, în prealabil, i-ai umezit nările cu ser călduț sau apă de mare. Atenție! Nu face abuz de asta, deoarece este posibil să-i lezezi mucoasa.
  3. Un secret pentru a ameliora accesele de tuse din timpul nopții este să folosești o pernă în plus; o poziție un pic mai ridicată va diminua frecvența tusei.
  4. Și trecând la tratamente, sunt câteva ingrediente care nu ar trebui să-ți lipsească din debara. Prima pe lista de priorități este ceapa. Atât de accesibilă și comună, ea poate fi transformată într-un ceai. Cu toate că mirosul său nu este unul după care să te omori nici tu, ca adult, dacă e îndulcită cu miere, poate ajuta la tratarea tusei.
  5. Se știe despre usturoi că este un aliat de nădejde atunci când răceala își face simțită prezența. Astfel, dacă micuțul tău nu face nazuri, ba mai mult, dacă este un fan al gustului condimentat, asociază usturoiul la unul din preparatele din meniu. De asemenea, zdrobit și încălzit, pe lângă faptul că nu este la fel de pișcător la limbă, va contribui la calmarea gâtului, precum și la subțierea densității mucusului.
  6. Din experiență personală vă pot spune că, atunci când eram mică, mă îmbolnăveam mai tot timpul. Mama, sătulă de atâtea drumuri la medic, a decis să apeleze în cele din urmă și la remediile băbești, cum le numea ea. Astfel, pentru a-mi calma tusea, care prevestea o nouă criză de astm (o altă cauză a tusei la care trebuie să fii atentă) obișnuia să curețe o ridiche, să o scobească, iar la mijloc să-i pună zahăr. Siropul rezultat, după ce scotea ridichea din cuptor, mi-l dădea cu lingurița.
  7. Ceaiurile din plante reprezintă de asemenea modalități prin care-l poți scăpa de tuse pe cel mic. Îndulcite cu miere, un alt aliat de încredere, simptomele se pot ameliora în câteva zile.
  8. Infuziile și compresiile calde pot contribui la ameliorarea tusei.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *