Combate tusea prin suc proaspăt! Iată care este sucul cu cea mai mare eficiență!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tusea copilului poate fi combătută atât prin medicamentele prescrise de către medic, cât și cu ajutorul unor remedii naturale.

tuseaDesigur, ori de câte ori copilul tușește nu putem rămâne indiferenți. Cel mai indicat ar fi să ajungem la medic, acesta fiind în măsură să stabilească diagnosticul corect și să ofere cel mai bun tratament.

Fie că este vorba despre tuse seacă sau productivă, starea copilului s-ar putea înrăutăți. De aceea, nu trebuie să rămânem indiferenți și să încercăm să tratăm atent stările copilului. Iar pentru cei care cred în remediile naturiste, trebuie luat în calcul faptul că natura ne-a lăsat la îndemână o serie întreagă de trucuri, care mai de care mai eficiente și mai sănătoase.

Cu toate acestea, nutriționiștii ne oferă și un alt remediu practic și extrem de sănătos. Sucul de fructe proaspăt poate ajuta în combaterea tusei. Este vorba despre sucul de ananas, care are un efect calmant, grație conținutului său crescut în bromelaină, enzima ce reușește să țină la distanță infecțiile și să trateze boala copilului.

De ce să consume suc de ananas?

Ei bine, sucul de ananas consumat în stare proaspătă beneficiază de numeroase proprietăți. Conținutul său bogat în vitamina C reușește să completeze nevoile zilnice ale copilului, fiind extrem de sănătos. Prin consumul zilnic al unui pahar de suc de ananas, copilul va primi jumătate din nevoile sale zilnice de vitamina C, întărindu-i astfel organismul în lupta cu boala.

Un alt motiv pentru ca sucul de ananas să fie consumat de către copii constă în conținutul mare de magneziu. Astfel, cu ajutorul său organismul va dobândi mai multă energie, iar calciul va fi mai bine absorbit.

Pe lângă toate lucrurile expuse mai sus, sucul proaspăt de ananas te ajută să scapi destul de repede de tuse. Fie că este vorba despre adulți, fie că este vorba despre copii, sucul de ananas are numeroase proprietăți, reușind să combată tusea iritativă. În plus, vitamina C are un rol covârșitor în combaterea răcelilor de orice tip.

S-a ajuns la această recomandare conform unor descoperiri făcute în anul 2010 pentru mai mulți bolnavi de tuberculoză. Aceștia au fost testați și astfel s-a constatat că prin consumarea unui amestec format din suc de ananas, miere, sare și puțin piper, mucusul putea fi eliminat mult mai ușor.

Ca atare, în caz de tuse productivă, sucul de ananas va putea elimina mai ușor mucusul copilului. Recuperarea este mult mai rapidă, eliminarea mucusului făcându-se mult mai rapid decât prin administrarea medicamentelor clasice.

Pentru a avea o eficiență sporită este bine să ai în vedere următoarea variantă de preparare:

Stoarce un ananas și obține o cană de suc proaspăt de ananas. Adaugă un sfert de cană de suc de lămâie, obținut tot prin stoarcere. În amestecul astfel obținut pune o bucată de ghimbir, o jumătate de linguriță de piper roșu, dar și o lingură de miere.

Toate cele de mai sus, vor fi amestecate bine și se vor consuma zilnic.

Atunci când tusea copilului persistă este bine să ajungi la medic. Informațiile de mai sus sunt pur informative, așa că pentru o evaluare atentă este indicat să ajungi la pediatru, în vederea stabilirea diagnosticului și administrării tratamentului necesar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *