Tratament diaree copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt mici și au nevoie de noi atât în primele luni ale vieții, cât și mult mai târziu. Atunci când se îmbolnăvesc, lucrurile sunt și mai grele. Și tot mama va trebui să îi vindece. Metodele de tratament diaree copii sunt numeroase, însă atunci când situația devine alarmantă este bine să consultați medicul specialist.

tratament diaree copiiVărsăturile sau diareea constituie motive de îngrijorare mai ales atunci când afectează un copil prea mic. Întrucât pericolul deshidratării este unul destul de mare, este bine să avem în vedere o serie întreagă de precauții și indicații de specialitate în așa fel încât sănătatea acestuia să nu aibă de suferit.

Atenție! Tratamentul nu funcționează!

Pot exista numeroase situații în care oricât v-ați chinui, metodele de tratament diaree copii nu funcționează. Așa că, anunțați de îndată medicul specialist.

Iată câteva lucruri pe care va trebui să le luați în calcul și să considerați situația drept una gravă:

  • copilul face febră mare (peste 38,5 grade C)
  • copilul are vârsta mai mică de un anișor, iar simptomele sunt asociate cu febra;
  • episoadele de diaree sunt frecvente;
  • în materiile fecale observați urme de sânge;
  • simptomele diareei sunt asociate cu o stare pronunțată de vărsături;
  • copilul prezintă o stare alterată, are buzele uscate, ochii înfundați în orbită și paloare;
  • lipsa poftei de mâncare.

Sfaturi pentru tratament diaree copii

Atunci când situația nu pare să fi scăpat întru totul de sub control, părinții sunt sfătuiți să ia în calcul acordarea unei doze suficiente de lichid copilului, în așa fel încât să se prevină deshidratarea, un element extrem de periculos, putând provoca afectarea organelor interne și chiar decesul. Desigur, vărsăturile sau diareea constituie elemente care conduc către pierderea unei cantități de lichid din corpul copilului. De aceea, prin suplimentarea dozelor de apă zilnică, dar și prin folosirea unor amestecuri existente în farmacii constituie câteva lucruri pe care părinții trebuie să le ia în considerare atunci când se implică în tratament diaree copil.

Evitarea riscurilor deshidratării trebuie începută încă din primele momente de la constatarea stărilor de rău. Astfel, nu va fi nevoie să stați ore în șir, să pierdeți chiar zile pentru ca micuțul să poată primi iarăși lichidele necesare dezvoltării. Va trebui să acționați imediat!

Soluții de rehidratare pentru tratament diaree copii

Cele mai sigure soluții sunt amestecurile din farmacii. Acestea au rolul de a stopa starea de diaree ori vărsături, prevenind în acest mod deshidratarea. În cazul în care copilul este alăptat la sân, încercați să îi oferiți din ce în ce mai mult lapte matern, fiind important pentru restabilirea echilibrului nutrițional. Soluțiile preparate în casă cu sare, câteva lingurițe de zahăr, dizolvate într-un litru de apă fiartă pot constitui soluții temporare și uneori chiar pot stopa starea de rău.

Toate acestea pot fi oferite atât copiilor mai mari, cât și bebelușilor. În cazul în care copilul prezintă stare de vărsături și elimină amestecul, chiar imediat după ce i-a fost administrat, îi puteți oferi o altă doză.

Copiii mai mari de un anișor vor fi îndrumați să elimine dulciurile din alimentația zilnică, acestea putând accentua starea de deshidratare. Atunci când copiii sunt mai mari, aceștia vor înțelege ce au și ce nu au voie să mănânce. Încercați să îi oferiți mai multe iaurturi și chiar carne proaspătă, legume fierte, produse lactate. Se recomandă a fi consumate bananele, orezul, pesmeții.

Puteți trece la amestecul preparat în farmacii sau în casă abia atunci când diareea ori starea de vărsături nu s-au oprit, deși ați făcut toate eforturile de a stopa aceasta stare. Așadar, dacă în 3/4 ore de la debut, diareea nu dispare, deși nu este lăsată la voia întâmplării, atunci mai mult ca sigur va trebui să vă adresați unui medic specialist.

În ce constă tratament diaree copii?

Mai înainte de a-i administra copilului o anumită medicație, încercați să îi creați un aport optim de lichide. Oferiți-i doza de apă pierdută și aveți în vedere ca situația să nu scape de sub control.

Tratamentul cu antibiotice poate constitui o soluție, însă nu întotdeauna această situație poate fi controlată de o astfel de medicație. Dacă antibioticele stopează acțiunea bacteriilor aflate în organism, viruși iprecum rotavirus, noravirus ori enterovirus nu vor putea fi tratați. De această dată, totul va trece de la sine, iar acțiunea antibioticelor nu devine eficientă.

Pentru a putea fi siguri de recuperarea medicală cu antibiotice, va trebui să consultați un medic de specialitate. Din proprie inițiativă, aceste antibiotice ar putea provoca tulburări la nivelul organismului copilului și nu ar putea în cele din urmă rezolva problema.

Tratamentele diareice se recomandă de medicul specialist. În cazul în care copilul prezintă anumite urme de sânge în materiile fecale, nu îi oferiți copilului antidiareice. În acest caz, prezentați-vă la medic!

Preparatele de zinc sunt o soluție pentru stoparea diareei copilului. Se va putea administra o doză formată din 10-20 mg/zi, pe parcursul a 10-14 zile, de la începerea tratamentului.

Enterosorbenții (dismectita sau cărbunele activ) pot fi soluții pentru ca tratament diaree copil să aibă succes, eliminând diareea și formând un scaun mai gros.

Linex, Enterol, Smecta fac parte din categoria prebioticelor, având un rol ajutător în restabilirea florei intestinale și stoparea diareei copiilor și adulților.

Durata tratament diaree copii

De regulă, diareea și vărsaturile pot fi depășite în circa 1-3 zile de la apariție. În cazul în care starea se agravează (copilul se simte rău, devine letargic, nu are poftă de mâncare, are febră mare) ori atunci când simptomele se asociază cu stările unei alte afecțiuni este bine să mergeți cât mai repede la medic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com