Vizita la dentist în primii ani de viață – iată de ce e important!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Și la dințișorii de lapte pot apărea carii care, netratate, pot duce la probleme grave, așa că vizitele periodice la stomatolog sunt esențiale încă din primii ani de viață ai copilului. Prea puține cabinete stomatologice, din păcate, se axează și pe problemele celor mici. Instrumentarul, ambianța, ba chiar și lipsa zâmbetului, fără de care cei mici nu se simt stăpâni pe situație, îi face pe aceștia să refuze să meargă la medicul dentist.

kopfzeitToate aceste motive și nu numai i-au determinat pe Sebastian și Ane Mary Popescu să pună bazele Kopfzeit, o clinică stomatologică adecvată vârstei și preocupărilor copiilor, dar rezervată și adulților. După 4 ani de investiții a apărut Clinica stomatologica pentru copii și adulți Kopfzeit, situată în București, pe strada Grădinarilor, nr. 6B.

Sebastian Popescu – Fondator Kopfzeit și Ane Mary Popescu – Fondator și managing partner nu au precupețit niciun efort în încercarea de a-i împrieteni pe cei mici cu medicul dentist. Aici, cei mici pot găsi sali de așteptare luminoase, sigure, prietenoase, cu jucării pentru copii mici și mari.

Pentru prima vizită la dentist, ba chiar și la următoarele, pentru cei mici este foarte important să găsești un stomatolog simpatic. Pe noi, adulții, ne interesează doar ca acesta să fie foarte bun, Însă pentru copii este esențial ca doctorul să fie prietenos și foarte răbdător. La Kopfzeit personalul întrunește aceste calități și vei constata, cu plăcere, că micuțul tău și-a îndrăgit doctorul dentist, pe care-l socotește un prieten. Doctorii stomatologi de aici au competență în pedodonție sau stomatologie pediatrică și sunt aleşi astfel încât să fie simpatici şi profesionişti, sunt instruiţi să fie răbdători cu cei mici şi, de asemenea, poartă haine vesele, ba chiar şi mascuţele şi câmpurile sterile sunt special concepute pentru copii, fiind importate de la brand-uri mari şi cu tradiţie din Europa şi din SUA. Aici, la Kopfzeit, dacă puiul tău este foarte speriat, nu-l va forța nimeni să accepte consultația. Va fi încurajat să se familiarizeze cu cabinetul și cu aparatele, și abia apoi se va trece la treabă.

Se spune că un cabinet în care ambientul este inspirat din lumea poveștilor și care are mobilier viu colorat sau o sală de așteptare cu jucării îl va ajuta pe copil să se relaxeze. Ei bine, la Kopfzeit, copilul tău va avea parte de toate acestea. Cabinetul pentru copii până în 6 ani poartă numele de “Cabinetul Peştişor”, conform temei de design interior special aleasă, cu tapet şi culori care conduc la liniştirea celor mici și se află la primul etaj al clinicii. Pentru copiii un pic mai mari, cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani există patru cabinete, respectiv ”Sponge Bob”, ”Mickey”, ”Adventure Time” și “UP”, cu unit-uri de ultimă generație cu personaje de desene animate foarte cunoscute care-i vor cuceri pe cei mici.

Fără îndoială că micuțul tău va îndrăgi clinica Kopfzeit, imediat ce-i va trece pragul. Totuși, pentru a convinge copilul să stea cuminte la stomatolog, începutul trebuie să-l faci tu, ca părinte. Cu calm și răbdare, trebuie să îi explici cu calm ce se va întâmpla acolo şi cât de importantă este igiena orală. Evită să îi povesteşti experienţele negative sau dureroase pe care le-ai avut la dentist, dacă au fost. Mai mult, când plecaţi spre cabinet, ia-i şi jucăria preferată. Lucrurile familiare şi prezenţa ta alături de el îl vor face să se simtă în siguranţă.

La fel ca şi în cazul adulţilor, şi la copii igiena dentară este hotărâtoare în a avea o dantură frumosă şi sănătoasă. Și nu uita, valoarea unui zâmbet frumos este nepreţuită, iar la baza lui se află o igienă dentară realizată corect încă din primii ani de viaţă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

3 Responses

  1. Foarte bun articolul intr-adevar. Iar clinica este bine dotata si orientata spre cei mici. Dar lucrurile bune se opresc aici. Astazi am asteptat aproape o ora in plus pentru ca a venit cineva fara programare. Fiecare angajat a venit cu o scuza profesionista(copil anxios, urgenta medicala, programare intarziata) cand de fapt era o simpla combinatie balcanica. La Pomul Laudat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *