Tehnici și materiale stomatologice moderne care oferă zâmbete perfecte

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Zâmbetul este unul dintre cele mai importate accesorii pe care le avem la îndemână pentru a face față societății. Un zâmbet deschide uși, generează alte zâmbete și face viața ceva mai frumoasă. Din păcate nu toată lumea poate zâmbi iar unul dintre motive este lipsa dinților sau poziționarea incorectă a acestora.

Dacă în trecut problemele cu dinții trebuiau să fie ignorate, în condițiile în care nu se putea face mare lucru în afară de extracție, astăzi există o mulțime de tehnici dentare care mai de care mai interesante care pot aduce un zâmbet perfect. De asemenea, există o mulțime de materiale interesante care pot înlocui cu succes dinții naturali și rezistă întreaga viață.

Care sunt cele mai interesante tehnici dentare?
Conform celor de la draristide.ro, tehnicile dentare moderne au evoluat până aproape de perfecțiune. Cele mai importante și cele mai utilizate tehnici sunt următoarele:
• Implantul dentar. Destul de nou în stomatologie, implantul dentar reușește să fie cea mai eficientă variantă de refacere a zâmbetului. Ideea de implant dentar a prins formă abia în anul 1965, iar cei 50 de ani de istorie au însemnat o evoluție continuă. Astăzi oricine poate să se bucure de implanturi și să zâmbească perfect până la adânci bătrâneți.
• Aparatele dentare. În trecut, aparatele dentare erau considerate a fi o tehnică destinată copiilor. Erau folosite mai mult de către copii în condițiile în care prichindeii erau singurii care aveau dantură mai flexibilă și ușor de corectat. Astăzi, aparatele dentare sunt din ce în ce mai performante în așa fel încât oricine le poate folosi, atât adulți cât și copii.
• Fațetele dentare. Estetica dentară este în apogeul său iar acest lucru este datorat implanturilor, coroanelor din ce în ce mai bine realizate și fațetelor dentare. Deși nu au rol funcțional, fațetele dentare sunt excelente din punct de vedere estetic. Acestea sunt perfecte, albe și sclipitoare. Cei care doresc să aibă un zâmbet de Hollywood pot să se orienteze spre fațete dentare.
• Albirea dentară. Cei care nu acceptă ideea de fațete pot să se orienteze spre albire dentară. Este o tehnică foarte eficientă care poate să transforme o dantură îngălbenită într-una strălucitoare.
Care sunt cele mai interesante materiale folosite în stomatologie?
Materialele au evoluat și ele foarte mult. Materialele compozite folosite pentru plombe sunt din ce în ce mai rezistente și mai ușor de folosit, materialele ceramice pentru dinți sunt și ele mai ușor de prelucrat și au o rezistență mare, iar materialele folosite pentru implanturi este excelent (detalii aici: https://draristide.ro/implant-dentar-perfect/). Cel mai interesant material din stomatologie, însă, este zirconiul. O coroană dentară de zirconiu (detalii aici: https://draristide.ro/coroana-zirconiu/) poate să bifeze toate nevoile pe care le are un pacient de la un astfel de produs: arată bine, este extrem de rezistentă și nu produce alergii sau diverse alte reacții adverse.
Zirconiul este introdus destul de recent în stomatologie (are doar câțiva ani), însă are o evoluție constantă. Deși este destul de costisitor momentan, cel mai probabil viitorul îi aparține în ceea ce privește restaurarea danturii și pe bună dreptate: este excelent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *