Cum să ai un zâmbet frumos și sănătos

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aspectul fizic contează din ce în ce mai mult în zilele noastre, iar un zâmbet frumos poate fi uneori cheia spre succes. Cum poți avea un zâmbet fermecător și în același timp sănătos? Mergând periodic la cabinetul stomatologic pentru a identifica din timp orice mică problemă și pentru a o soluționa înainte de a se agrava. Bineînțeles, există și câteva trucuri care te pot ajuta să ai zâmbetul mult dorit și despre asta vom vorbi în cele ce urmează.

Detartrajul

Să începem cu sănătatea danturii tale. Se spune că un zâmbet sănătos este și un zâmbet frumos, iar vizita la cabinetul stomatologic este obligatorie cel puțin o dată pe an (recomandarea noastră este consultul stomatologic o dată la 6 luni) pentru a te asigura că nicio carie sau orice altă problemă dentară nu îți poate răpi zâmbetul. Este mult mai bine să previi decât să tratezi. O problemă dentară amânată prea mult timp îți poate aduce nu doar neplăceri, ci și costuri semnificative.

Dacă vrei să ai o dantură sănătoasă, trebuie să respecți și regulile de igienă orală și să te asiguri că îți periezi dinții în mod corect. Resturile alimentare și filmul bacterian se pot depune pe dinți, ducând la apariția tartului și la un zâmbet nu tocmai estetic. În această situație, poți opta pentru un detartraj ultrasonic, o operațiune nedureroasă și deloc invazivă ce te ajută să scapi de depozitele de tartru de pe dinți. Uneori se poate întâmpla ca dinții să se păteze de la diverse alimente sau de la tutun, iar zâmbetul tău să aibă de suferit. Din fericire, există aparatul Airflow sau ProphyJet care îndepărtează petele inestetice, redând culoarea naturală a dintelui. Dacă vrei să ai un zâmbet sănătos și frumos, se recomandă ca aceste manopere să fie realizate la un interval de 6 luni.

Fațetele dentare

Dacă vrei să ai un zâmbet demn de covorul roșu, atunci poți opta pentru fațetele dentare, niște piese protetice ce acoperă de obicei dinții frontali în scop estetic. Fațetele dentare se recomandă în special în cazul în care dinții frontali sunt înghesuiți sau spațiați, colorați sau cu multe obturații vechi. Acestea se atașează de suprafața externă a dintelui prin adeziune și dau danturii tale un aspect estetic fermecător și sănătos în același timp. Cu ajutorul fațetelor dentare poți obține zâmbetul la care visai mereu și îți poți recăpăta încrederea în tine.

Albirea dinților

Una dintre cele mai frecvente proceduri de obținere a unui zâmbet perfect este albirea dinților. Lucrul cel mai important de menționat este faptul că albirea dentară trebuie să fie făcută doar la recomandarea unui medic stomatolog. Albirea dentară se realizează cu peroxid de hidrogen și poate fi realizată atât la cabinetul medical, cât și acasă. Avantajul cel mai mare al albirii dinților în cabinetul stomatologic este activarea peroxidului de hidrogen cu o sursă de lumină cum ar fi razele laser care reduc sensibilitatea și grăbesc procesul de albire a dinților. Albirea dinților în acest caz este de fapt o curățare profundă a smalțului dentare care creaza o culoarea naturală a dintelui. În același timp, procedura de albire a dinților ajută la prevenirea aparitiei cariilor, nu creaza sensibilitate dinților si nu afecteaza duritatea smalțului.

Dacă îți dorești și tu un zâmbet frumos și sănătos, nu ezita să ne vizitezi la cabinetul stomatologic! Vom alege împreună cea mai bună soluție pentru a avea zâmbetul la care visezi și să te bucuri de o dantură sănătoasă!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *