Cum are loc o albire profesională cu laser?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Îngălbenirea dinților are loc pe măsură ce înaintăm în vârstă și, totodată, poate fi accelerată de stilul de viață și de bagajul genetic. Fumatul, ceaiurile, cafeaua, vinul, sosurile sunt toate vinovate pentru îngălbenirea dinților.

Pentru cei care doresc să își recapete albul dinților sau visează la dinți strălucitori desprinși de pe copertele revistelor, atunci albirea profesională cu laser efectuată în cadrul unui cabinet stomatologic poate fi opțiunea cea mai sigură. 

Cum are loc albirea dinților?

În general, medicii dentiști folosesc pentru albirea dinților agenți speciali de albire care pot să conțină înălbitor. Apoi, intervine laserul, care are rolul de a accelera efectul agentului de albire. Laserul emană o lumină albastră care este aplicată pe dinții pacientului.

În trecut, în locul laserului, se folosea lumină UV. Totuși, acest tip de lumină implica un număr mare de riscuri serioase. Lumina UV este o formă de radiație ionizantă care poate provoca mutații celulare și cancer. Cu atât mai mult a fost necesar să se elimine această metodă de albire, întrucât țesuturile orale sunt foarte sensibile.

În locul luminii UV, astăzi se folosește laserul ca alternativă mai sigură. Laserul emană o lumină albastră care accelerează reacția de albire, dar fără riscurile pe care le implică lumina UV.

Ce este laserul folosit pentru albirea dinților?

Laserul se referă la o diodă emițătoare de lumină. Este un dispozitiv care emită lumină atunci când se alimentează la curentul electric. Cel mai adesea, emite o lumină care poate fi roșie sau albastră-violet. Laserul poate fi foarte intens, cu toată că emite lumină rece. De asemenea, este eficient și nu are nevoie de multă putere și nici nu necesită un timp prelungit pentru a se încălzi.

Pentru siguranța celor care doresc o albire profesională, este de menționat că laserul nu reprezintă un tip de radiație ionizantă, așa că nu poate provoca mutații celulare sau cancer. Este o alternativă mai sigură la lumina UV și poate fi folosit cu toată încrederea în procedurile de albire a dinților.

Cum poate laserul să albească dinții?

În cele mai multe cabinete stomatologice, laserul este folosit alături de un agent de albire a dinților. Laserul nu poate schimba culoarea dinților dacă este utilizat în mod individual. Cu toate acestea, acționează ca un catalizator pentru a accelera reacțiile atunci când este utilizat împreună cu un agent de albire.

De obicei, acel agent de albire este peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, ambele fiind ingrediente active. Peroxidul de carbamidă, de exemplu, este un înălbitor cu efect lent care, atunci când este aplicat pe dinți, va reacționa, descompunându-se în peroxid de hidrogen și uree. Ureea este un produs rezidual, dar peroxidul de hidrogen elimina petele superficiale și culoarea mai profundă prin modificarea structurii chimice.

De-a lungul timpului, s-au efectuat numeroase cercetări care arată că laserul accelerează procesul de albire atunci când este utilizat cu geluri pe bază de agenți de albire.

Cât de sigură este albirea dinților cu laser?

Albirea dinților cu laser este o procedură dezvoltată tocmai pentru a fi sigură pentru starea generală de sănătate a pacientului, dar și pentru sănătatea orală. Spre deosebire de lumina UV care implica o serie de riscuri severe, laserul este o variantă sigură și accesibilă. Totuși, este necesar să beneficiați de o albire a dinților într-un cabinet stomatologic profesional pentru a fi siguri că agentul de albire este folosit în mod corespunzător.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *