4 motive pentru care copilul tău ar trebui să fie văzut de un ortodont

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În mod obișnuit, majoritatea copiilor care au nevoie de un aparat dentar încep tratamentul la vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. Există situații în care un copil ar putea avea nevoie de tratament înainte de această vârstă, situație în care s-ar numi tratament ortodontic timpuriu. Un astfel de tratament este adesea preventiv. Specialistul în ortodonție poate depista unele probleme și le poate rezolva mai repede și mai ușor decât dacă ar aborda problema când copilul a devenit deja un adolescent în toată firea. Un tratament preventiv poate contribui, de asemenea, la evitarea problemelor majore, cum ar fi pierderea dinților sau dinți înghesuiți.

21297-motive-pentru-care-copilul-tău-ar-trebui-să-fie-văzut-de-un-ortodont

Există mai multe motive pentru care unii copii pot avea nevoie de tratament ortodontic timpuriu. Cele mai frecvente motive includ:

  1. Dinți superiori proeminenți. Dinții superiori care se suprapun peste dinții inferiori prezintă mai multe riscuri. În primul rând, dinții proeminenți prezintă un risc mai mare de a fi ciobiți sau răniți în timpul acelor activități care predispun la accidente, cum ar fi sporturi. Unii copii sunt tachinați de alți copii, ceea ce poate duce la pierderea stimei de sine și la alte probleme psihologice. Dinții proeminenți pot fi tratați timpuriu cu un tratament ortodontic adecvat, cu produse medicale de igienă care pot fi folosite și acasă, cu examinări regulate și cu respectarea strictă a instrucțiunilor oferite de specialistul în ortodonție. 
  2. Mușcătură încrucișată. Această problemă nu poate fi rezolvată de medicul dentist, însă el vă poate recomanda un specialist în ortodonție care deține experiență, unituri dentare moderne și care poate aborda cele mai avansate tratamente. Diagnosticul precoce și tratamentul unui mușcături încrucișate sunt importante, deoarece pot apărea probleme majore în caz contrar. Mai precis, articulația temporomandibulară conectează osul maxilarului la craniu, deci mușcătura încrucișată poate spori riscul de tulburări temporomandibulare. Această tulburare poate provoca dureri sau sensibilitate maxilară, dificultăți de mestecat, dureri la nivelul feței și urechii și chiar blocarea maxilarului. O mușcătură încrucișată poate provoca, de asemenea, uzura neuniformă a dinților.
  3. Dinți afectați. Un dinte afectat nu provoacă dureri, dar poate exercita presiune asupra dinților din jur, ceea ce poate duce la pierderea altor dinți. Mai mult decât atât, un dinte afectat poate provoca probleme ale gingiilor sau tot felul de alte infecții și se poate dezvolta într-o poziție anormală. Mulți pacienți nu știu că au un dinte afectat până medicul dentist sau ortodontul nu le realizează o radiografie. Sunt șanse mari ca cel mic să aibă un dinte afectat dacă un dinte de lapte nu a căzut, un dinte adult nu a reușit să erupă sau a erupt doar parțial. În unele cazuri, cu o intervenție timpurie, cum ar fi extragerea dintelui de lapte sau extinderea maxilarului îngust, dinții afectați pot fi încurajați să se deplaseze într-o poziție normală. Ocazional, dinții afectați vor trebui să fie descoperați de un specialist în gingii, iar un aparat dentar poate direcționa dintele afectat într-o poziție corectă, fără ca acesta să afecteze dinții din jur.
  4. Dinți inestetici. Din păcate, așa cum știm cu toții, în cultura actuală se pune foarte mult accentul pe aspect. Felul în care arătăm este deosebit de important atât pentru copii, adolescenți, la fel cum este și pentru noi, adulții. Purtarea unui aparat dentar la o vârstă fragedă poate îmbunătăți considerabil aspectul dinților. De multe ori, stima de sine se îmbunătățește doar cu îndreptarea dinților.

Cu toate că nu ne place să recunoaștem asta, copiii pot fi cruzi și comentariile răutăcioase ale unui coleg despre dinții mai puțin perfecți ai unui copil pot fi dăunătoare. Astfel de comentarii dureroase pot contribui la debutul depresiei și anxietății la copii. Mai mulți părinți ca niciodată folosesc ortodonția pentru a corecta problemele cosmetice ale dinților copilului lor, deoarece se tem că ceilalți copii de la școală îl vor tachina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com