Știai că junk food-ul poate să ducă la infertilitate?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultima vreme, cazurile de infertilitate în rândurile femeilor sunt din ce în ce mai numeroase, chiar și la vârste tinere, când nu ar trebui să apară această problemă. Stilul de viață dezordonat, abuzul de anumite medicamente, consumul de tutun sau alcool, stresul, sunt doar câteva dintre motivele care pot duce la infertilitate feminină.

junk food 1

Risc dublu de infertilitate

De altfel, un studiu realizat de cercetătorii australieni a scos în evidență că mâncarea nesănătoasă, fast-food-ul, ar afecta fertilitatea femeilor. Astfel, acele femei care aleg să consume junk food s-ar expune unui risc dublu de infertilitate.

Consumul de fructe și fertilitatea

Se spune că mâncarea sănătoasă contribuie din plin la starea de bine a organismului nostru. În categoria de mâncare sănătoasă intră și fructele și legumele. Ne vom referi acum la fructe, despre care consumul cărora cercetătorii spun că ar fi în directă legătură cu fertilitatea femeilor. Astfel, acele femei care nu consumau multe fructe, riscau într-un procent ridicat să sufere de probleme de fertilitate. În schimb, cele care se bucurau de mai multe ori pe zi de o gustare sănătoasă alcătuită din fructe, nu au avut nevoie de prea multe încercări până să vadă cele două liniuțe norocoase pe testul de sarcină.

Studiu realizat pe aproape 6.000 de femei

În studiul lor, cercetătorii australieni au analizat, potrivit playtech.ro, răspunsurile a 5.600 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani, din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Irlanda. Moașele au fost cele le-au supravegheat și le-au adresat mai multe întrebări care au urmărit să analizeze dieta urmată de acestea cu o lună înainte de a rămâne însărcinate, dar și de cât timp au avut nevoie pentru a rămâne gravide.

Dieta și infertilitatea

În urma analizării datelor obținute, s-a reușit să se observe că între stilul alimentar al femeilor și infertilitate există o strânsă legătură. Deocamdată însă, cercetările în acest domeniu sunt abia la început, așa că mai este nevoie de studii aprofundate.

Renunțați la junk food

Totuși, medicii sfătuiesc femeile care doresc să devină mame să încerce să se alimenteze cât mai sănătos, să renunțe la junk food, atât pentru a crește posibilitatea de a rămâne însărcinate, dar și pentru ca viitorul copil să aibă parte de o creștere intrauterină armonioasă. Nu este ceva dificil, iar cum majoritatea femeilor își doresc să fie mame, nu credem că este un sacrificiu atât de mare pentru un rezultat atât de dorit, să vă bucurați de zâmbetul propriului copil.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *