3 tipuri de boli de colectivitate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odată cu începerea grădiniţei sau a școlii, părinţii sunt speriaţi de ideea că își văd copiii expuși infecţiilor de tot felul, mult mai ușor de contactat în colectivitate decât în mediul mai sigur de acasă. Nas înfundat, febră, tuse, strănut, diaree, vărsături, iată „monștrii” care îi îngrijorează atât de mult. Prin urmare, hai să îi cunoaștem mai bine!

Şi chiar dacă par a fi niște atentate la adresa sănătății copilului, va trebui să cunoașteţi că fiecare își construiește imunitatea intrând în contact cu diferiți viruși sau bacterii, așa că nu este o mare problemă că li se întâmplă să răcească frecvent după intrarea în colectivitate, important este să primească ajutorul potrivit astfel încât să treacă mai ușor peste aceste mici încercări. Indiferent de situație, va trebui să vă adresați medicului specialist, să nu îi administrați niciodată copilului medicație la întâmplare, în speranța că se va însănătoși, și ori de câte ori vedeți că s-a îmbolnăvit aveți încredere că se va face bine.

Cele mai frecvente boli de la şcoală pe care cei mici le contactează în colectivitate sunt:
1. Virozele respiratorii, care se manifestă deseori cu ușoară stare febrilă, nas înfundat, secreție nazală abundentă, tuse, strănut. De cele mai multe ori au o evoluție ușoară, însă se pot repeta frecvent, fără ca aceasta să reprezinte un motiv de îngrijorare. Sfătuim părinții să nu administreze medicație copiilor decât la îndrumarea medicului; în acest sens le atragem atenția să nu le ofere antibiotice, medicamente de care se abuzează în ultimul timp în speranța unei însănătoșiri rapide. Cu toate acestea, ai putea să alegi să întărești imunitatea copilului cu ajutorul plantelor. Dacă optezi pentru turmeric trebuie să știi că îi protejează de viroze, răceli și gripă, având grijă de sănătatea lor.
2. Hepatita epidemică, supranumită și „boala mâinilor murdare”, care se manifestă inițial nespecific, precum o banală viroză, ulterior cu stare generală proastă, grețuri, vărsături, icter, impunând spitalizarea. Poate fi prevenită extrem de ușor prin educarea copiilor  cu privire la respectarea regulilor de igienă.
3. Rubeola, rujeola, varicela – boli infecțioase supranumite „bolile copilăriei”, de care cei mici pot fi protejați prin vaccinare; de altfel, primele două chiar sunt prevenite prin vaccinările prevăzute în Calendarul Național de Imunizări. Atunci când citim despre rujeolă simptome, ne dăm seama că este o boală cu o evoluție rapidă,  afectând destul de mult copilul. Pentru a ameliora simptomele rujeolei sau chiar și a celorlalte boli cu transmitere în colectivitate, ar fi bine să îi oferi copilului ceaiuri cât mai multe. Poți apela la proprietățile curative ale plantelor, ghimbirul, usturoiul, echinacea, goldenseal, colostrul, ciupercile Shiitake sau ceaiul de mușețel sunt câteva remedii recomandate.

Așadar, chiar dacă intrarea în colectivitate sperie din ce în ce mai mulți părinţi, nu va trebui să vă feriți copilul de astfel de încercări, fiind conștienți că ori de câte ori micuţul ajunge într-un mediu mai populat nu înseamnă neapărat că acesta se va și îmbolnăvi. Țineţi cont că nu vă puteți feri copilul, deși v-ați dori, de astfel de îmbolnăviri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *