Răceala în timpul iernii poate fi ținută la distanță?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Răceala reprezintă o amenințare pentru fiecare părinte. Frigul de afară este poate un element esențial pentru care copiii noștri răcesc. De aceea, tot mai mulți părinți sunt speriați de sezonul rece, iar acest lucru numai pentru numărul crescut de viroze respiratorii la copii.

racealaDe multe ori simțim că nu mai putem face față răcelilor micuților noștri, că aceștia se îmbolnăvesc fără încetare. Căutăm soluții peste soluții pentru răceala din timpul iernii. Îi îmbrăcăm mai gros, le dăm siropele de imunitate, preventiv uneori chiar și medicamente mai puternice. Cu toate acestea, mai înainte de a apela la vindecarea pilulelor este bine să avem în vedere stilul de viață al copilului, să fie unul cât se poate de ordonat. Prin somn, alimentație și mișcare vei reuși să ții la distanță toate aceste pericole, vei avea un copil mai sănătos, chiar și fără a apela la pastile ori soluții de imunitate.

Vitamine și minerale din belșug

Fructe, fructe și iar fructe, cam astea sunt soluțiile date atât de către medici, cât și de către nutriționiști. Pe lângă că sunt foarte gustoase, acestea conțin vitamine și minerale din belșug. Astfel copilul va căpăta rezistența imunitară de care are nevoie pentru a face față răcelilor și gripei.

Știm cu toții că vitamina C reprezintă o modalitate prin care sistemul imunitar al copilului este mult mai puternic. De aceea, se recomandă a se consuma citrice din belșug. Lămâile, grapefruit, portocalele sau mandarinele sunt câteva dintre citricele cu un aport foarte mare de vitamina C. Odată consumate, aceste fructe reușesc să protejeze organismul de radicalii liberi, ferindu-l de îmbolnăvirile dese.

Peștele, dar și fasolea și cerealele au ceva în comun – conțin seleniu, lucru care reușește să întărească sistemul imunitar al copilului. Tot în această categorie se încadrează și semințe precum nucile și migdalele.

Usturoiul este poate cel mai puternic antibiotic natural. Odată ce te-ai îmbolnăvit, acesta te va ajuta să te recuperezi mai ușor. Cu rol de prevenție acesta reușește să întărească imunitatea organismului, prevenind răcelile și gripa din timpul sezonului rece.

Echinacea reprezintă și ea un bun remediu pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Somnul, o metodă care ține răceala la distanță

Orele de odihnă sunt necesare pentru ca organismul să poată face față tuturor provocărilor. Ori de câte ori copilul este privat de somn ori atunci când nu beneficiază de un somn de calitate va fi afectat. Mai mult ca sigur, copilul se va confrunta cu îmbolnăviri dese, fiind expus riscului de a fi atacat de infecții.

De aceea, mai înainte de a merge la somn, aveți grijă să reduceți lumina și zgomotele din încăpere. În plus, oferiți-i un ceai cald sau lapte călduț, iar odihna va fi garantată. În acest mod, răceala este ținută la distanță.

Exercițiile fizice ajută la prevenirea îmbolnăvirilor

Nu țineți copilul în casă nici măcar în timpul iernii, atunci când afară este frig. Prin mișcarea zilnică, copilul va avea un organism mai puternic, va fi ferit de îmbolnăviri. De aceea, atât iarna, cât și vara îndrumați-l să facă mișcare. Fie alegeți sporturile acvatice (vara), fie pe cele de iarnă, acestea vă vor ține un copil perfect sănătos.

Atunci când iese afară nu îl îmbrăcați foarte gros, eventual oferiți-i o vestimentație în mai multe straturi. Astfel, nu îi oferiți geaca groasă, ci mai degrabă dați-i un body, bluză, pulovăraș și un hanorac mai gros. În funcție de cum e afară, puteți renunța la unele dintre ele. Ori de câte ori copilul va fi mult prea înfofolit ar putea să răcească întrucât va transpira, iar apoi îl va prinde frigul.

Ce să faci în cazul în care totuși s-a îmbolnăvit?

Chiar dacă îți dorești ca micuțul tău să stea cât mai mult timp sănătos, se poate întâmpla să mai și răcească. Nu apela din prima la antibiotice, întotdeauna este bine să ajungi la medic și să ții cont de îndrumarea acestuia.

În primul rând, încercați să îl țineți extrem de hidratat. Oferiți-i lichide din belșug, apă, ceaiuri calde și supa de găină, cea pe care bunicii noștri ne-o preparau de fiecare dată când eram bolnăviori.

Mucozitațile nazale trebuiesc curățate, astfel năsucul să fie liber și să poată respira corect. Folosiți apa de mare sau sărurile nazale.

Iar atunci când are febră, încercați antiinflamatoarele, dar nu pentru mult timp, ci doar până atunci când ajungeți la medic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *