Creșterea imunității la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice părinte își dorește ca propriul lui copil să fie ferit de probleme de sănătate, având o imunitate de fier.

Cresterea imunitatii la copii (1).jpg

Picture 1 of 2

Chiar dacă nu toți copiii sunt feriți de boală, în realitate se poate spune că unii nu cunosc răcelile, gripele și alte afecțiuni care să îi doboare și să îi așeze la pat. Aceștia sunt mai imuni ca niciodată în fața acestor probleme de sănătate și nimic pare să nu îi răpună, fiind extrem de puternici.

Răceala le dă bătăi de cap copiilor, mai ales în timpul sezonului rece, așa că tot mai mulți părinți ar da orice pentru ca această afecțiune să fie alungată, iar copilul să fie ferit de stările neplăcute pe care le generează. Ei bine, chiar dacă nu s-a descoperit încă leacul pentru creşterea imunităţii la copii, în realitate putem descoperi câte ceva dintre secretele copiilor care se îmbolnăvesc rar. Ei fac mișcare, mănâncă echilibrat, dorm la timp, au o igienă strictă și mai ales au fost alăptati în perioada în care au fost ținuți încă în brațele mamei.

Creşterea imunităţii la copii – Alăptat din prima clipă

Pentru ca bebelușul să fie ferit de probleme de sănătate este indicat să îi dai cel mai bun start în viață, oferindu-i porția de lapte matern. Prin alăptare, copilul dobândește un organism puternic, se îmbolnăvește mai rar, fiind protejat în fața infecțiilor, bacteriilor și virușilor care l-ar putea ataca mai târziu. Va dobândi acei anticorpi necesari pentru a lupta împotriva afecțiunilor care îl vor supăra atât atunci când este mic, precum și atunci când se va face mare. Recomandarea noastră – alăptați copilul până la vârsta de 2 anișori sau chiar mai mult.

Creşterea imunităţii la copii – Igiena strictă

Dacă îți dorești ca propriul tău copil să aibe o imunitate crescută, astfel să fie ferit de infecții, iar virușii și bacteriile să fie ținuți la distanță va trebui să îl înveți să se spele pe mâini și niciodată să nu consume fructe sau legume fără a le clăti mai înainte. În același timp, îndrumați-l să nu ia niciodată de pe jos anumite obiecte pe care ulterior să le introducă în guriță, la fel cum nu ar trebui să mănânce, folosind aceleași tacâmuri cu ale unui alt copil. Cu toate acestea, nici nu trebuie să exagerezi întrucât oricât de mult ți-ai dori nu vei putea să îl ții departe de toți acești „invadatori”.

Creşterea imunităţii la copii – Somn la timp

Orice copil va trebui să aibă un program de somn de care părinții să se îngrijească cu mare strictețe. Chiar dacă poate părea că nu are nicio influență în ceea ce privește starea de sănătate a copilului, în realitate se poate spune că somnul contribuie la creşterea imunităţii la copii, lăsând deoparte afecțiunile supărătoare.

Tocmai de aceea, ai în vedere ca micuțul să își respecte programul de somn și veghează în același timp la calitatea acestuia pentru că, de ce nu, un somn odihnitor chiar și într-o durată mai scurtă este mult mai eficient pentru oricine.

Creşterea imunităţii la copii – Sport și mișcare

Orice copil va trebui să fie activ, să alerge, să facă gimnastică și să arate că este un copil perfect sănătos. Mișcarea se află în strânsă legătură cu un organism puternic, așa că nu este indicat să îi restricționezi niciodată activitatea și mișcarea sa zilnică. Din contră, va trebui să încerci să îl îndepartezi de calculator atunci când observi că se refugiază în fața tastaturii și să încerci să fii alături de el, petrecând timp prețios în mijlocul naturii. Poți încerca să îl înscrii la un sport, să facă volei, handbal, fotbal și nu uita niciodată de beneficiile înotului. Oricum, indiferent de modul în care face mișcare, aceasta va ajuta să îl mențină sănătos și plin de putere.

Creşterea imunităţii la copii – Alimentație echilibrată

Chiar dacă regulile de mai sus sunt extrem de benefice pentru ca micuțul să fie ferit de îmbolnăviri, nu putem trece nici peste dieta zilnică, care poate deveni unul dintre factorii cei mai importanți pentru ca micuțul să nu fie invadat de boli.

Oferă-i fructe și legume din belșug și nu uita de farfuria colorată. Citrice, căpșuni, legumele verzi, dar și peștele, cerealele integrale, lactatele îl pot ajuta să se mențina sănătos și puternic în fața bolilor.

Creşterea imunităţii la copii – Vaccinarea previne!

Chiar dacă există numeroase opinii Pro și Contra cu privire la vaccinare, în realitate studiile au demonstrat – aceasta previne! Așa că, respectați schema națională de vaccinare, mergeți des la medic și astfel puteți preveni boli grave.

Carmen Zăpucioiu, medic primar pediatru, doctor în medicină:

Carmen-Zapucioiu - medic primar pediatru - doctor in medicinaOrice copil trebuie supravegheat atent de către părinţi, îngrijit cum se cuvine și învăţat să se ferească de tot ceea ce i-ar putea face rău. Cu alte cuvinte, grija pentru sănătatea micuţului este prioritară, părinţii trebuind a face cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de alimentaţie, mișcare, vaccinare. Iar atunci când amintim de alimentaţie, nu faceţi rabat de la calitate și oferiţi-i copilului tot ceea ce este mai bun, proaspăt, hrănitor și sănătos!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *