Farmacia verde pentru copilul de școalǎ

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Verde are prospeţimea unei dimineţi de varǎ și aduce speranţa împlinirii tuturor viselor! Verdele sugereazǎ ambiţie, curiozitate, comunicativitate. Verdele ne umple viaţa, iar acum avem posibilitatea, datoritǎ produselor naturale, sǎ înţelegem, o datǎ în plus, cât sunt de importante iarba, frunzele, pajiștile nesfârșite, pǎdurile umbroase, poienile pline de flori, oazele din deșert.

HofigalPentru susţinerea copilului în perioada anului școlar se pot folosi următoarele suplimente alimentare care conţin plante medicinale și aromatice:

Cătinofort® (cps.) – conţine pulbere din pulpă de fruct de cătină, pulbere din biomasă spirulină, ulei esenţial de fenicul, ulei esenţial de levănţică, ulei esenţial de mentă.

Asigură un aport nutritiv bogat în substanţe bioactive necesar echilibrării dietei pentru îmbunătăţirea funcţională a ficatului; normalizarea nivelului colesterolului din sânge; corectarea concentraţiei lipidelor sanguine; în tulburări funcţionale ale sistemului nervos central; tulburări cardio-vasculare; ameliorează diminuarea progresivă a densităţii şi fragilităţii osoase; suprasolicitări intelectuale şi fizice; oboseală cronică; insomnie; obezitate; preventiv pentru munca în condiţii toxice; creşterea rezistenţei organismului faţă de diferiţi agenţi patogeni, în convalescenţă.

Echinavit C (cpr.) – conţine extract de fructe de cătină, extract de roiniţă, extract de fructe de măceş, extract de echinacea, extract de fructe de zmeur, seminţe degresate de in.

Are proprietăţi de stimulare şi echilibrare a sistemului imunitar; de vitaminizare şi fortifiere a organismului; antioxidante; antianemice; antiseptice; antiinflamatoare şi de regenerare a pielii şi mucoaselor; antivirală (herpes simplex şi virus gripal); asigură un aport natural de vitamine şi minerale (A, E, B1, B2, C) pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului; contribuie la îmbunătăţirea memoriei.

Echinavit C potenţează creşterea rezistenţei organismului la infecţii în caz de suprasolicitare fizică şi intelectuală.

Echinacea (cps.) – extractul de echinacea asigură aportul de substanţe bioactive necesar funcţiilor fiziologice ale sistemului imunitar şi pentru ameliorarea simptomatologiei unor infecţii acute sau recidivante ale căilor respiratorii superioare, oreion, herpes; infecţii ale căilor urinare; tonic general în astenia de primăvară; efecte benefice pentru accelerarea vindecării şi scurtarea perioadei de convalescenţă după boli febrile; în afecţiuni legate de senescenţă.

Flavovit®C (comprimate masticabile acoperite – pentru copii) – conţine acid scorbic, extract din fructe de cătină, extract lichid din rădăcină de lemn dulce, extract din fructe
de măceş.

Are proprietăţi vitaminizante, de prevenire a proceselor de îmbătrânire a ţesuturilor; acţiune imunostimulatoare nespecifică a organismului, măreşte rezistenţa organismului la bolile infecto-contagioase; antianemică; antiinflamatoare şi de regenerare a pielii şi mucoaselor; de potenţare a eficacităţii tratamentului antimicrobian în infecţii bacteriene; accelerează procesul de vindecare a plăgilor şi arsurilor; contribuie favorabil la profilaxia aterosclerozei şi apariţia bolilor cardiovasculare; încetineşte procesele de degenerare tisulară şi reduce procesul de îmbătrânire precoce; favorizează sinteza şi activitatea unor polipeptide cu funcţii biologice esenţiale.

Galextravit® (comprimate masticabile) – conţine extract din fructe de măceş, extract de topinambur, pulbere din fruct uscat de dovleac, extract din rădăcină de cicoare.

Conţinutul bogat în substanţe bioactive naturale face ca produsul să aibă o puternică acţiune de fortificare şi energizare a organismului, cu acţiune biotrofică asupra acestuia.

Este un produs uşor asimilabil şi benefic pentru echilibrarea şi completarea dietei zilnice prin aport de vitamine şi fitonutrienţi bioactivi necesari pentru refacerea şi tonifierea organismului în stări de oboseală, stres şi epuizare, avitaminoze, perioada de creştere, după efort fizic şi intelectual prelungit. Accelerează procesele reparatorii în cazul lezării ţesutului cutanat şi al mucoaselor; tonic general în special la copiii anemici și cei care şi-au pierdut pofta de mâncare.

Omega-3 & Omega-6 Vegetal (cps.) – conţine ulei din seminţe de in, ulei din seminţe de cânepă, ulei din seminţe de negrilică. Uleiurile sunt obţinute prin presare la rece și sunt o sursă directă de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 într-un raport (1:3) optim, echilibrat, net superior uleiului de peşte (1:4-5). Aceşti acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 sunt obţinuţi exclusiv prin aport alimentar deoarece organismul nu-i poate sintetiza pentru a alimenta continuu construirea lipidelor cerebrale şi reglarea unor procese majore ale organismului.

Polivitamine Naturale de HOFIGAL cu Calciu şi Magneziu®(cpr.) – conţine ulei de cătină și ioni de tip Mg2+, Ca2+.

Este un produs destinat suplimentării dietei în afecţiuni hepatice, afecţiuni ale sistemului nervos central, sindroame de malabsorbţie şi malnutriţie; rol benefic în unele afecţiuni cardio-vasculare; tulburări de creştere cu deficit de magneziu şi calciu; pentru formarea normală a calusului după fracturi; în suprasolicitări intelectuale şi fizice, oboseală cronică, insomnii, preventiv pentru munca în condiţii toxice; obezitate; pentru creşterea rezistenţei organismului faţă de unele boli infecto-contagioase şi în perioada de convalescenţă.

Ceai Complex pentru imunitate (plicuri x 1,2 g) – fiecare plic conţine pulbere din părţi aeriene de echinacea, pulbere din fructe degresate de cătină, pulbere din fructe de măceş, pulbere din fructe de merişor de munte, pulbere din frunze de roiniţă, pulbere din frunze de mentă, părţi aeriene de
ştevie dulce.

Ceaiul pentru imunitate, datorită conţinutului bogat în substanţe biologic active cu valoare nutritivă deosebită, este o sursă excelentă de fitonutrienţi, vitamine şi minerale cu proprietăţi imunostimulatoare, antioxidante, antiseptice, diuretic-depurative, antianemice, vitaminizante şi tonifiante.

Fiind o combinaţie echilibrată de multivitamine, minerale şi alţi nutrienţi, are efect benefic în creşterea rezistenţei organismului şi în completarea deficienţelor nutriţionale.

Ulei de peşte (cps. Moi) – conţine ulei de peşte și este disponibil în trei concentraţii: 300 mg, 600 mg şi
900 mg.

Uleiul de peşte este un supliment alimentar uşor resorbabil. Conţine acizi graşi esenţiali Omega, lipide esenţiale care se găsesc din abundenţă în creier (cca 60%) şi fac parte integrantă din membranele celulare şi membranele neuronale. Acizii graşi esenţiali Omega, utili pentru completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate la adulţi şi în mod special la copii, sunt obţinuţi exclusiv prin aport alimentar, deoarece organismul nu-i poate sintetiza pentru alimentarea necesarului de lipide cerebrale. Stimulează metabolismul şi activitatea funcţională a sistemului nervos, inclusiv la nivelul creierului (copii, adulţi, vârstnici); are rol de echilibrare a metabolismului lipidic şi glucidic; reduce nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sânge şi reechilibrează raportul dintre colesterolul rău (LDL) şi colesterolul bun (HDL), combate dezvoltarea aterosclerozei; normalizează tensiunea arterială şi susţine sănătatea sistemului cardiovascular; posedă proprietăţi antitrombotice, scade tendinţa de coagulare a sângelui şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină; manifestă proprietăţi imunostimulante complexe; are proprietăţi antioxidante; restabileşte echilibrul emoţional; asigură îmbunătăţirea performanţelor cognitive; îmbunătăţeşte şi întreţine memoria la toate vârstele; eficace pentru stoparea apariţiei rahitismului, o bună dezvoltare a sistemului nervos şi cel imunitar la copii.

Ulei de cătină (cps. moi) – conţine ulei de cătină și este disponibil în trei concentraţii de ulei de cătină: 300 mg, 600 mg şi 900 mg.

Acesta reprezintă un complex polivitaminic care asigură un aport optim de fitonutrienţi necesar dietei, în principal β-caroteni, vitamine liposolubile D, E, F, K, o serie de compuşi polifenolici, acizi graşi polinesaturaţi, aminoacizi liberi şi microelemente pentru susţinerea sănătăţii organismului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Are un rol tonifiant general, vitaminizant, cu activitate antianemică, participă la mecanismul de detoxifiere al acestuia; contribuie la îmbunătăţirea funcţiei de detoxifiere a ficatului; trofic retinian eficient, benefic în stoparea unor tulburări de vedere; ajută la stimularea şi regenerarea măduvei hematogene; susţine sănătatea inimii şi este protector coronarian prin reducerea nivelului de lipide şi trigliceride din sânge, susţine creşterea nivelului seric al colesterolului bun (HDL – colesterol), îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul capilarelor, fortifică pereţii vaselor de sânge; protejează şi stimulează regenerarea mucoasei
tubului digestiv.

Dr. Farm. Chim. Daniela Anca RaiciuDirector Marketing Hofigal, Vicepreşedinte al Societăţii Române
a Chimiştilor Cosmetologi, Vicepreşedinte al Organizaţiei Interprofesionale a Producătorilor din Domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *