Acizi grași

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toţii ştim că minimum 60% din masa creierului uman este formată din grăsimi. Acestea, supranumite şi acizi grași sau grăsimi „inteligente”, sunt aduse în organism prin aport alimentar şi sunt vitale pentru sănătatea mintală.

Acizi grași Omega 3 (1).jpg

Picture 1 of 2

Grăsimile inteligente sunt de fapt acizi graşi nesaturaţi din gama Omega-3 pe care corpul nu-i poate sintetiza. În cazul în care celulele corpului şi ale creierului sunt lipsite de aceşti acizi esenţiali, de care au nevoie pentru a creşte şi pentru a funcţiona, celulele îi vor înlocui cu alte grăsimi, dar buna lor funcţionare va fi afectată.

Încă din perioada prenatală, acea perioadă extrem de solicitantă a sarcinii, aceste grăsimi „inteligente” sunt necesare. Atunci este intervalul de timp în care femeile au nevoi crescute de acizi graşi Omega-3, atât pentru sănătatea proprie, cât şi a copilului, dar şi după sarcină, în timpul alăptatului, când bebeluşii se bucură de acţiunea pozitivă pe care le-o oferă acizii graşi Omega-3. De multe ori, copiii născuţi prematur, dar şi cei care au o dezvoltare intrauterină încetinită, au la naştere o cantintate sanguină redusă din aceşti acizi graşi. Grăsimile Omega-3 influenţează dezvoltarea creierului şi performanţa, în perioada creşterii. De la perioada prenatală la sugari şi la persoanele în vârstă, dar şi pentru persoanele adulte, aceste grăsimi „inteligente” te feresc de depresie, stres şi oboseală. Omega-3 DHA fiind o componentă structurală a ţesutului cerebral, este organic implicat în buna funcţionare a creierului. Nivelul sanguin crescut de DHA are un impact pozitiv, creşte capacitatea de concentrare, vitalitatea, rezistenţa la efort şi stres, dar combate şi depresia şi oboseala cronică. Omega-3 contribuie la dezvoltarea armonioasă a creierului copilului, prin stimularea funcţiei cognitive, îmbunătăţirea atenţiei și ameliorarea deficitului de atenţie şi diminuarea manifestărilor extreme.

Uleiul pur de peşte Omega-3 sau Uleiul din ficat de cod sunt sursele ideale de acizi graşi Omega-3, cu proprietăţi nutritive, terapeutice şi energetice deosebite. În funcţie de preferinţele fiecăruia, puteţi alege formele lichide, cu un gust bun sau capsulele mici, uşor de înghiţit. Pentru femeile însărcinate o nutriţie optimă trebuie să includă, uleiul de peşte islandez LYSI, pur, natural, tradiţional, iar pentru copii, uleiul din ficat de cod poate să devină unica sursă de vitamina D.

Alimentele bogate în lipide contribuie la o senzaţie de saţietate. O masă foarte săracă în lipide ne face să rămânem flămânzi, ceea ce ne va determina să consumăm alte alimente în exces sau vom fi tentaţi să mâncăm, din nou, la un interval scurt de timp. Alimentele care conţin lipide sunt bogate în vitamine liposolubile.
Absorbţia acestor vitamine necesită prezenţa lipidelor în lumenul intestinal. Vitaminele liposolubile dintr-o polivitamină nu se absorb dacă nu sunt lipide în intestin.

Terapia tradiţională naturală cu ulei de peşte a constituit, pentru multă vreme, unica sursă de vitamine D şi A, pentru a preveni rahitismul la copii, dar şi pentru a asigura o dezvoltare armonioasă a întregului organism. Administrarea acestora în şcoli şi grădiniţe şi-a dovedit eficienţa de-a lungul timpului. Studiile au demonstrat o îmbunătăţire a funcţiei cognitive la copiii care au consumat constant acest ulei de peşte. Utilizarea zilnică a uleiului de ficat din cod pentru copii, de la Lysi (Children’s cod liver oil) asigură copiilor vitamina D şi Omega-3 DHA necesare pentru creşterea optimă, oase rezistente, dezvoltare cognitivă, precum şi pentru prevenirea şi ameliorarea unor boli precum alergii, astm, obezitate etc.

Alte efecte ale acizilor grași Omega-3

Acizii grași Omega-3 are efecte pozitive asupra inimii şi circulaţiei vasculare, moderează nivelul colesterolului, al trigliceridelor, al hipertensiunii şi oboseala cronică.

S-au observat efecte bune pentru creier, pentru articulaţii şi îmbunătăţeşte imunitatea, ajutând la menţinerea densităţii normale osoase la adulţi şi având o foarte mare importanţă pentru buna funcţionare a organismului, în general.

Cercetările au demonstrat că acizii graşi Omega-3 reduc inflamaţia şi la nivel digestiv, diminuează riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, cancerului şi artritei.

Omega-3 sunt grăsimi bune, care nu se depun şi care dau un plus de energie şi vigoare pentru multă mişcare, pentru arderea grăsimilor nedorite, sunt adevărate grăsimi antistres, atât fizic, cât şi psihic pentru toată familia.

A mânca pește este de multe ori prea puţin pentru a avea un aport suficient de Omega-3 din mai multe motive: peştele provine din surse necontrolate, nu poate fi purificat, iar prin expunere la temperaturi crescute, o mare parte din acizii graşi polinesaturaţi Omega-3 se descompun. Deasemenea, copiii nu pot mânca o cantitate suficientă pentru a-şi acoperi necesarul de Omega-3. De aceea, a lua ulei de peşte zilnic ar putea deveni o terapie tradiţională modernă, dar de data aceasta cu gust bun!

Reintroducerea acestui obicei interbelic în şcoli şi grădiniţe ar face cu siguranţă copiii mai rezistenţi, mai isteţi, cu o sănătate mai trainică. Pentru sănătatea naturală a întregii familii, pentru virtuţile sale nutritive, energetice şi terapeutice, Omega-3 trebuie să fie o constantă esenţială a familiei și a vieţii noastre de zi cu zi.

logo-lysiUleiurile de pește LYSI, cu oferte speciale și produse bonus, sunt disponibile în farmaciile Belladonna, farmaciile Tei, magazine naturiste, alte farmacii partenere și online: www.sagasanatate.ro/tel.: 0722.810.692

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com