Obezitatea la copii depinde de obiceiurile sănătoase ale mamelor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O cercetare de ultimă oră realizată în Statele Unite ale Americii a demonstrat că mamele cu obiceiuri sănătoase sunt mai puțin predispuse la a da naștere unor copii care vor suferi de obezitate în viitor.

Obezitate infantila 1

Picture 1 of 5

Factori de luat în seamă

În studiul lor, cercetătorii americani au stabilit că este nevoie de măcar cinci obiceiuri sănătoase pentru ca rezultatul să fie cel enunțat de ei. Astfel, acele mame cu indice corect de masă corporală, care au făcut mișcare, erau nefumătoare și erau consumatoare ocazionale de alcool și s-au alimentat sănătos au născut copii fără probleme de sănătate. De asemenea, acești copii au avut un risc semnificativ scăzut de obezitate.

O viață sănătoasă se transmite în familie

Cercetătorii susțin că este o explicație simplă pentru acest fenomen. Dacă în familia respectivă se promovează un stil de viață sănătos, atunci și copilul va urma același drum. Influența mamei este, de asemenea, decisivă, pentru că, măcar în primii ani de viață copilul va imita comportamentul acesteia. Un start bun acum înseamnă o un stil sănătos de viață în viitor.

Boli cauzate de obezitate

Potrivit cercetătorilor, obezitatea se numără printre cauzele care pot determina apariția multr afecțiuni. Bolile aparatului cardiovascular, diabetul zaharat, ba chiar și anumite anumite tipuri de cancer pot fi cauzate de obezitate. De asemenea, cercetătorii au stabilit că acei copii care au avut probleme cu kilogramele în plus, la vârsta adultă au devenit obezi. Riscul obezității infantile este unul ridicat, și de aceea măsurile trebuie luate din timp.

Viața sănătoasă începe din pântece

În cadrul studiului realizat de cercetătorii americani, aceștia au susținut că o viață sănătoasă începe încă din pântece. De aceea este nevoie ca mamele să aibă un stil de viață sănătos, pentru ca micuțul care urmează să se nască să aibă parte de o dezvoltare corectă și armonioasă, dar acest stil de viață trebuie continuat și după naștere. În acest fel, copiii se îndreaptă mai întâi instinctiv, apoi conștient, spre acele obiceiuri pentru o viață sănătoasă.

Studiul are limitări

Cu toate acestea, echipa care a conceput această cercetare este conștientă că nu poate fi aplicată în toate cazurile. Au recunoscut că studiul lor are unele limitări și se referă în special la cazurile mamelor din Statele Unite. Din acest motiv nu poate fi vorba că rezultatele la care au ajuns să fie representative și pentru alte grupuri de populație. Se intenționează extinderea studiului pentru a se observa dacă sunt sau nu valabile concluziile și în cazul altor nații.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *