Legea castrării chimice a fost redepusă în Parlament

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Castrarea chimică este folosită în penitenciarele din foarte multe state drept pedeapsă pentru persoanele care au manifestat episoade de agresiune sexuală, pedofili şi violatori.

Legea castrarii chimice a fost redepusa in Parlament

Castrarea chimică, spre deosebire de castrarea chirurgicală care presupune îndepărtarea testiculelor, este reprezentată prin administrarea unor medicamente pe bază de hormoni, concepute pentru a reduce activitatea sexuală. Prin administrarea acestor inhibitori sexuali se scade nivelul de testosteron, diminuându-ne şi pornirile violente.
Castrarea chimică este considerată de către specialişti un proces reversibil imediat ce se opreşte administrarea medicamentelor pe bază de hormoni. Odată stopat tratamentul, pornirile agresiv-sexuale nefireşti pot reapărea.
Primul caz de castrare chimică a fost înregistrat în anul 1944 în Statele Unite ale Americii. În anul 1996, California a devenit primul stat din SUA care a introdus castrarea chimică drept pedeapsă pentru pedofili şi violatori.
În Europa, prima ţară în care a fost introdusă castrarea chimică a fost Polonia, ulterior urmând a fi adoptată în Germania, Franţa, Danemarca şi Republica Moldova.
Cehia este ţara care a adoptat măsuri mult mai dure pentru pedepsirea pedofililor, impunând castrarea chirurgicală.

Legea castrării chimice redepusă în Parlament
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a redepus în Parlament iniţiativa legislativă care prevede castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit acte de agresiune sexuală asupra minorilor. Proiectul a mai fost depus şi în anul 2014, însă nu a fost acceptat.
Prin aplicarea acestei pedepse, inculpatului i se reduce pedeapsa la jumătate şi acesta se obligă să urmeze toată viaţa tratamentul injectabil care scade cantitatea de testosteron, reducând astfel activitatea sexuală şi pornirile nefireşti.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu publica:
„Iată, că încă o dată, intuiţia mea şi flerul politic sunt prea revoluţionare poate pentru unii! Acum 3 ani am depus iniţiativa legislativă privind castrarea chimică a pedofililor, castrare chimică care există aproape în toate ţările europene şi în SUA, chiar şi în Republica Moldova şi care prin tratamentul aplicat pedofililor, ar fi eliminat pornirile psihopate ale acestor pedofili şi ne-ar fi apărat copiii. Dar din păcate iniţiativa mea a primit aviz negativ de la ministrul justiţiei de atunci, coleg în PSD. Acum va trebui să reintroduc aceeaşi iniţiativă, însă inconştienţa unora poate să distrugă vieţi şi familii”- text publicat pe pagina sa de Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *