Mirunamed

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Totul a început cu dorinţa de a mai avea un copil, o dorinţă care avea să schimbe vieţi, să transforme suflete, să dea putere, oferind și altora un strop de alinare.

Maia este o fetiță frumoasă în vârstă de opt ani, care ar fi trebuit să meargă la școală. Ceea ce reprezintă o normalitate pentru un copil de vârsta ei, e doar un gând dureros pentru părinții Maiei și pentru toți cei care-i sunt în preajmă.

Mirunamed (1)

Picture 1 of 3

Lipsa vederii, crizele epileptice, hemipareza stângă, dar și retardul psihic au transformat-o într-un copil cu nevoi speciale, care va depinde întotdeauna de grija și preocuparea părinților și a celor din jur. De la vârsta de trei luni, Maia și-a petrecut copilăria în cabinetele medicale în încercarea de a se apropia cât mai mult de ceea ce este firesc. Este normal să mergi, să vorbești, să te alimentezi singur, să te joci, dar un copil cu probleme obține fiecare gest în urma unei munci grele însoțite de mii de lacrimi, suspine, durere, disperare. Un copil nu înțelege motivul pentru care se cere atât de mult de la el. Iar pentru părinte, fiecare progres reprezintă o mică victorie care îl motivează și-i dă putere să meargă mai departe.

Din inițiativa părinților Maiei a luat ființă Mirunamed, un cabinet medical pentru copiii speciali, sensibili, obosiți și chinuiți de tratamentele medicale repetate la nesfârșit. Acești oameni minunați au reușit să transforme durerea lor în sursă de dăruire. După ce ani de-a rândul au mers de la un cabinet medical la altul, au căutat specialiști în problemele copiilor cu dizabilități, au reușit să ofere prin acest cabinet un loc unde copiii să beneficieze de procedurile esențiale recuperării. Pe lângă asta, au pus toată experiența și toate cunoștințele acumulate la dispoziția părinților care se confruntă cu aceeași tragedie ca a lor.

MirunaMed logoLa Mirunamed, copiii pot face kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională, ergoterapie. Maia face zilnic acest tratament și se simte în largul ei, având alături specialiști kinetoterapeuți și psihoterapeuți cu o mare disponibilitate sufletească. Și-a făcut mulți prieteni, copii ce au probleme similare și pentru care viața înseamnă o mare provocare.

Apariția unui copil cu probleme într-o familie reprezintă o adevărată furtună. Întâi apare întrebarea: de ce ni se întâmplă nouă? De ce copilul nostru? Apoi începe lupta, urmează acceptarea problemei și lupta continuă. De multe ori un părinte clachează. Sunt situații în care familia se destramă și unul din părinți rămâne singur să învingă boala și durerea. Alteori, tatăl lucrează de dimineața până seara ca să asigure nevoile financiare ale familiei, iar mama rămâne să îngrijească copilul. Unul ajunge la epuizare fizică, celălalt la epuizare psihică. Iată câte probleme apar, iar societatea noastră nu poate și de multe ori nu vrea să le înțeleagă!

Părinții Maiei, împreună cu părinții lui Alexandru, alt copil dorit enorm, un copil cu probleme speciale, au înființat Asociația Umanitară Maia Miruna, având drept scop sprijinirea copiilor cu probleme grave de sănătate, în special a celor cu probleme neuropsihomotorii; de a oferi ajutor material, moral, psihologic; de a direcționa și îndruma familiile cu minori, cu handicap locomotor și cu deficiențe multisenzoriale.

KinetoterapieAcești copii nu pot fi ajutați prea mult prin medicație, baza rămânând kinetoterapia, ergoterapia, terapia ocupațională, logopedia, hidrokinetoterapia și terapia cu animale. Iar pentru asta nu este suficientă „veșnica” masă de masaj și salteaua. Ei au nevoie de mai mult, au nevoie de aparatură specială (bandă de mers, bicicletă care să le miște picioarele, mingi, roată pentru ergoterapie, jucării educaționale și stimulative, diverse sisteme de verticalizare, scaune de posturare, orteze, încălțăminte specială), de îngrijire specială, de atenție deosebită și, nu în ultimul rând, de dragostea, afecțiunea și răbdarea celor din jur.

Am încercat să vă explicăm ce înseamnă un copil special și cât de important este să-i acordăm atenție. Printr-un zâmbet și prin îmbrățișarea pe care învață în timp să o acorde, el vă va mulțumi.

CONTACT:

Adresă: Drumul Taberei, Aleea Câmpul cu Flori, nr. 3A, bloc M49A, scara 2, parter, ap. 46, sector 6, tel: 021/778.23.35

www.mirunamed.ro; www.asumm.ro

TESTIMONIALE

Simona Z.: Sunteţi extraordinari, inepuizabili și de neînlocuit. Sincer, nu știu ce am fi făcut fără voi. Am venit în mai 2010, ne-am cunoscut, am început să lucrăm zilnic și acum vă rog să-mi permiteţi să spun că ne sunteţi mai mult decât prieteni. Suntem o familie: pacienţi și terapeuţi. Vă mulţumim pentru că existaţi și aveţi un suflet atât de mare, că vă luptaţi cu fiecare părinte în parte să nu abandoneze lupta și pe cât posibil să iasă învingător. Putere multă și vouă!

Nicoleta & Robert M.: Am găsit în doamna Iuliana Zamfirache un profesionist desăvârșit! Vă mulţumim din suflet pentru profesionalism, dăruire, implicare! Sunteţi un om minunat și suntem fericiţi să vă fi cunoscut! Și să știți că nu de puţine ori ne amintim de dumneavoastră!

Răzvan și Issabela: Orice copil are nevoie de dragoste și răbdare, iar copilașii de aici nu fac nicio excepţie. E greu să vezi la un loc atâţia copii cu probleme, dar, știind că există cineva care se ocupă de ei și care îi iubește, totul se transformă în speranţă. Iar lupta părinţilor acestor copii este de nepreţuit. La fel și dragostea lor. De acum, o să mă gândesc de două ori înainte de a spune că am probleme și că viaţa mea e grea. Mă voi gândi mereu la ziua de astăzi, la camera micuţă din cabinet care adăpostea atâtea zâmbete frumoase, atâţia ochișori limpezi și tot atâţia părinţi răbdători, iubitori și plini de speranţă.

Donează și tu!

asumm_logoAsociația Umanitară Maia Miruna

Cont RON: RO62PIRB4207726356001000,

deschis la Piraeus Bank, Sucursala București Iuliu Maniu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com