Fizioterapie la domiciliu pentru tratarea durerilor de cap

Majoritatea persoanelor își tratează în mod obișnuit durerile de cap cu analgezice. Deși medicamentele oferă o ameliorare aproape imediată a durerilor de cap, acestea nu reprezintă o soluție pe termen lung pentru durerile de cap, în special pentru acele dureri care au o cauză musculo-scheletică.

Numeroase persoane nu știu că fizioterapia poate juca un rol important în tratarea durerilor de cap. Un fizioterapeut poate evalua simptomele și poate crea un plan de ameliorare a durerilor de cap prin restabilirea echilibrului muscular. Astfel, fizioterapia are potențialul enorm de a reduce sau chiar de a elimina nevoia de medicamente.

Cu serviciile actuale de fizioterapie la domiciliu, orice persoană se poate bucura de un tratament complex de ameliorare a durerilor de cap. În funcție de cauza durerilor de cap, tratamentul de fizioterapie acasă poate include întărirea mușchilor din jurul gâtului și maxilarului. Chiar și serviciile de fizioterapie la domiciliu pot restabili echilibrul muscular și pot atenua efortul asupra mușchilor și articulațiilor din regiunea capului și gâtului.

După o evaluare completă, fizioterapeutul poate decide să folosească terapie manuală, care include masaj și mobilizarea articulațiilor pentru a detensiona țesuturile suprasolicitate. În general, o migrenă este o durere de cap severă care poate necesita îngrijiri medicale. Mai precis, este o tulburare a sistemului nervos central care implică vasele de sânge și nervii, ducând la o durere intensă. Odată ce cauza migrenei a fost identificată și tratată de un medic, un fizioterapeut poate facilita o recuperare rapidă pentru a ajuta pacientul să ducă din nou o viață normală și sănătoasă.

Cum poate trata fizioterapia durerile de cap?

Unul dintre obiectivele intervenției fizioterapiei este ajustarea țesuturilor moi și corectarea disfuncției mecanice asociate durerii de cap. Există câteva modalități prin care un fizioterapeut poate contribui la realizarea acestui lucru. Dacă țesuturile sensibile (vasele de sânge, nervii) de la nivelul gâtului sunt comprimate, fizioterapeutul poate folosi proceduri mecanice sau manuale de tracțiune pentru a facilita decompresia, pentru a îmbunătăți circulația și pentru a diminua presiunea în jurul țesuturilor afectate. Aceste proceduri sunt posibile și în cazul tratamentelor de fizioterapie la domiciliu.

De asemenea, fizioterapeutul poate recomanda pacientului un program de exerciții fizice pentru îmbunătățirea posturii și a mobilității. Nu mulți pacienți cunosc acest aspect, însă o postură corporală incorectă contribuie la declanșarea durerilor de cap și de gât. În funcție de gravitatea durerii de cap, fizioterapia acasă poate fi un adjuvant valoros la medicamentele prescrise de un medic. În timp ce medicamentele ameliorează pe loc durerile de cap, fizioterapia îmbunătățește capacitatea organismului de a lupta împotriva factorilor care declanșează durerile de cap.

De asemenea, una dintre cauzele durerilor de cap este durerea care vine dintr-o altă parte a corpului. De exemplu, atunci când mușchii și articulațiile din partea superioară a spatelui, gâtului și umărului sunt supuse stresului, devin inflamate și provoacă durere. Având în vedere rețeaua complexă și interconectată de nervi și vase de sânge din corpul superior, această durere se răspândește adesea în sus, declanșând o durere de cap sau o migrenă insuportabilă. Fizioterapeutul poate interveni chiar în mijlocul acestei rețele printr-o combinație precisă de exerciții, terapie manuală și tehnici de relaxare care conduc la ameliorarea durerii.


Lasă un Comentariu...

*