De ce să apelăm la kinetoterapia pentru copii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există numeroase avantaje atunci când vine vorba despre practicarea kinetoterapiei, iar acestea nu sunt doar de natură fizică, ci și de natură spihică. Kinetoterapia special concepută pentru cei mici îi poate ajuta pe copii să îndeplinească independenți și cu succes anumite funcții motorii și de mobilitate funcțională. Pe măsură ce un copil va începe să stăpânească mai bine aceste aptitudini, el va avea mai multă încredere în propria persoană și în ceea ce poate realiza singur. În plus, kinetoterapia pentru copii oferă o metodă sigură de dezvoltare și întărire, dar este o modalitate excelentă și pentru prevenirea anumitor probleme.

Ce își poate îmbunătății copilul prin kinetoterapie?

În cazul în care vă decideți să apelați la kinetoterapie la domiciliu în București pentru copilul dumneavoastră, v-ar putea fi util să cunoașteți toate aspectele la care cel mic s-ar putea îmbunătății considerabil. În primul rând, cel mic își va extinde mobilitatea și flexibilitatea, lucrând asupra articulațiilor și cât de mult se poate îndoi sau îndrepta aceasta. Concomitent, el va lucra și la forța și echilibrul corpului – astfel, el va putea să își mențină mai bine echilibrul contra forței gravitaționale sau de mișcare și va învăța mai bine cum să reacționeze la situațiile în care se dezechilibrează și există riscul unei căzături. Reflexele sunt și ele dezvoltate foarte bine în timpul kinetoterapiei. Cel mic va căpăta răspunsuri automate pentru unele situație, la care nici ei nu se vor aștepta să le deprindă. Postura reprezintă o majoră problemă pentru copii, iar kinetoterapia este răspunsul pentru soluționarea acestei probleme. Prin executarea kinetoterapiei pentru cel mic, acesta va învăța care este și cum să-și mențină postura corectă. Un ultim element ce poate fi îmbunătățit pentru copil prin kinetoterapie este cel al tonusului muscular. Tonusul muscular este rezistența naturală a mușchilor, care trebuie să fie optimă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului.

Ce activități se execută în timpul ședințelor de kinetoterapie?

Kinetoterapia la domiciliu în București cuprinde o serie de elemente și de activități pe care le va desfășura copilul și despre care atât cel mic, cât și și părinții acestuia sunt informați înainte de începerea tratamentului propriu-zis. În mare, se vor executa exerciții de stretching, de îndindere și de sporire a forței, dar și exerciții pentru îmbunătățirea mobilității și a flexibilității. De asemenea, se vor stabili sau se vor remodela (după caz) modelele de mișcare ale celui mic pentru a beneficia de o dezvoltare normală. Echilibrul va fi și el îmbunătățit printr-o serie de activități fizice. Pe lista exercițiilor ce ar mai putea fi efectuate se numără exercițiile de postură, mai ales în timpul mersului, dar și evaluarea nevoilor pentru echipamente speciale de tip adaptiv sau ortopedic.

Cât îți dai seama că cel mic are nevoie de exerciții kinetoterapeutice?

Există câteva tipare ce pot semnala necesitatea exercițiilor kinetoterapeutice, pe care părinții le pot observa cu ușurință. În rimul rând, copilașii prezintă probleme în ceea ce privește dezvoltările specifice vârstei în ceea ce privește mișcarea fizică – nu merg, nu se ridică singură, nu stau în pciioare etc.. Un alt element ce poate semnala probleme este preeferința celor mici pentru a-și mișca o parte a corpului într-o singură direcție, cum ar fi capul sau folosirea unei singure părți a corpului, cum ar fi folosirea mâinii drepte concomitent cu refuzul de a se folosi de mâna stângă pentru orice activitate. Exercițiile de kinetoterapie sunt necesare și dacă cel mic a suferit vreo accidentare în timpul unui joc sau practicării unui sport.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *