6 situații în care copilul are nevoie de un kinetoterapeut

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt nenumărate situațiile în care kinetoterapeutul este singura persoană care îi poate asigura copilului dumneavoastră o ameliorare a simptomelor cauzate de diferite afecțiuni medicale, revenirea la activitățile fizice obișnuite după o leziune severă și remedierea unora dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă astăzi majoritatea copiilor.

În general, un kinetoterapeut este un profesionist în domeniul sănătății, care poate trata durerile cauzate de probleme articulare, musculare și nervoase. În foarte multe situații, kinetoterapeuții oferă suport prețios și persoanelor care suferă de probleme cardiovasculare, pulmonare sau nervoase. Scopul unui kinetoterapeut este de a ajuta oamenii să fie fizic independenți, oferind sfaturi despre cum se poate menține o bună stare de sănătate fizică, ameliorând durerile după o leziune severă sau după o intervenție chirurgicală.

La rândul lor, kinetoterapeuții pediatri sunt specializați în lucrul cu copiii de la naștere și până la adolescență. De obicei, dețin o formare educațională și o experiență suplimentară, cum ar fi o diplomă de absolvent în pediatrie sau o diplomă de masterat.

Iată, în rândurile următoare, cele mai frecvente situații în care intervenția unui kinetoterapeut pediatru este de neînlocuit:

  1. Probleme cu echilibrul, cu postura, cu coordonarea și cu abilitățile motorii generale. Aici puteți afla mai multe despre cum kinetoterapeutul poate preveni, remedia și trata astfel de probleme cu care se confruntă copilul dumneavoastră.
  2. Probleme articulare, musculare sau nervoase care cauzează durere și stare de slăbiciune. Aici găsiți mai multe informații despre ce înseamnă ortopedia pediatrică și cum vă poate ajuta copilul.
  3. Probleme de greutate, de rezistență la efort, leziuni sportive.
  4. Recuperare după o intervenție chirurgicală pentru a îmbunătăți puterea și rezistența copilului, modalitatea sa de a se mișca, buna sa funcționare și independența fizică.
  5. Dizabilități fizice sau de dezvoltare, cum ar fi paralizia cerebarală și sindromul Down. Kinetoterapeutul poate ameliora problemele fizice și motorii care însoțesc aceste afecțiuni.
  6. Probleme de dezvoltare, cum ar fi scolioza.

În oricare dintre aceste situații se regăsește copilul dumneavoastră, este esențial să vă prezentați cât mai curând la un centru kinetic. Cu cât tratamentul se desfășoară mai din timp, cu atât sunt șanse mai mari de recuperare și de eliminare a oricăror consecințe neplăcute pe termen lung.

Kinetoterapeuții care lucrează cu copiii doresc să fie implicați în tratamentul general al copilului, doresc să știe cum se descurcă copilul acasă și la grădiniță sau la școală, planifică un tratament atent elaborat și, în cazul în care este necesar, vor discuta și cu ceilalți medici care se ocupă de starea de sănătate a copilului dumneavoastră. Prin urmare, este absolut necesar să există o bună comunicare între kinetoterapeut și părinți.

Este bine de știut că nu aveți nevoie de o recomandare sau de o trimitere din partea medicului de familie sau a medicului pediatru pentru a vă consulta cu un kinetoterapeut pediatru, dar totuși medicul de familie sau pediatrul vă pot oferi sfaturi și îndrumări în privința stării de sănătate a copilului și care sunt potențialele opțiuni de tratament. Acești profesioniști în domeniul sănătății vă pot ajuta să vă decideți să apelați la serviciile unui kinetoterapeut și vă pot ajuta să găsiți un specialist care poate răspunde la cerințele și nevoile copilului dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com