5 întrebări și răspunsuri despre implantul dentar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu siguranță ai auzit despre implantul dentar, însă ai o serie de întrebări privitor la acest subiect. Implantul dentar înlocuiește un dinte pierdut, astfel încât cel nou să arate, să se fixeze și să funcționeze ca un dinte natural. Alte opțiuni, cum ar fi protezele sau punțile dentare pot duce la deteriorare osoasă și pot influența alimentația, zâmbitul, vorbirea sau alte activități de zi cu zi.

 

Implantul dentar profesional este astăzi soluția pentru a îți recăpăta zâmbetul plin de încredere. Află răspunsurile la întrebările tale din rândurile de mai jos.

1. De ce pacienții aleg implantul dentar?

Implanturile dentare reprezintă cea mai naturală formă de înlocuire a dinților lipsă. Spre deosebire de alte opțiuni, implanturile dentare nu alunecă și nu provoacă sunete nedorite atunci când persoana vorbește, râde  sau mănâncă, ceea ce oferă foarte multă încredere în situațiile de zi cu zi. Implanturile dentare sunt, de asemenea, o opțiune fericită, deoarece mențin și stimulează sănătatea structurii osoase și păstrează structura facială.

2. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un element cilindric sau conic din titan care are rolul de a înlocui rădacina dentară. Un conector cunoscut sub numele de bont protetic este așezat în partea de sus a implantului dentar, astfel încât să îl poată conecta pe acesta cu dintele sau dinții înlocuiți. Cel de-al treilea element și ultimul este coroana, adică dintele creat după modelul celor naturali, astfel încât totul să arate perfect natural. Nimeni nu își va da seama de existența implantului dentar.

3. Ce avantaje oferă un implant dentar?

Există două tipuri de dinți, dinții de lapte și dinții permanenți. Atunci când un dinte permanent, mai mulți sau chiar toți sunt pierduți fie din cauza cariilor, a bolii parodontale, implanturile dentare reușesc să îi înlocuiască cu succes pe aceștia. Dinții noi sunt permanenți și nu necesită o atenție suplimentară sau vreo îngrijire specială.

Implanturile dentare pot dura o viață întreagă și îmbunătățesc aspectul, încrederea, capacitatea de a mânca toate alimentele dorite și de a avea un stil de viață activ, fără nici cea mai mică grijă pentru dantură

4. Care sunt dezavantajele implanturilor dentare?

Ca orice procedură chirurgicala minoră, există un risc de infectare, inflamație, durere, însă medicul îți va prezenta în detaliu cum aceste situații sunt gestionate, lucru aplicat pe situația ta specifică.

În cazul în care osul maxilar este prea subțire pentru a fi inserat implantul dentar, poate fi necesară  o procedură de grefare osoasă și gingivală, lucru care ar putea crește costul tratamentului. Investiția pentru implantul dentar se poate achita în cele mai multe dintre cabinete pe termen lung.

5. Care este durata procedurii pentru implantul dentar?

Procesul implantului dentar se efectuează în mai multe etape, întregul tratament având o durată de la 3 la 9 luni. O mare parte din această durată include timpul pentru vindecare și regenerare osoasă. Prima intervenție implică plasarea implantului dentar în osul maxilarului, după care urmează o perioadă de repaus de câteva luni. Următoarea intervenție implică plasarea bontului și a noului dinte artificial. Apoi urmează o altă perioadă de vindecare.

În cazul anumitor persoane va fi nevoie și de intervenția de grefă osoasă, proces care precede inserarea implantului. În timpul unei grefe osoase, o bucată de os este luată dintr-o altă parte a maxilarului sau a corpului și este transplantată în zona în care urmează să fie introdus implantul dentar sau se poate folosi os uman, de banca, os sintetic sau os de origine animala. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/attention-caution-danger-forbidden-264196/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com