Exerciții pentru abdomen

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Marea noastră problemă, a femeilor, a fost și va rămâne întodeauna greutatea. De aceea, mai ales după naștere încercăm o serie întreagă de exerciții pentru abdomen.

Exercitii pentru abdomenOrice am face, orice am purta, parcă kilogramele în plus sunt mereu prezente și nu vor nici cum să dispară din viața noastră. Oricât ne-am abține de la dulciuri sau de la mâncărurile „interzise”, parcă niciodată nu suntem total mulțumite de cum arătăm.

Dacă majoritate femeilor se confruntă cu o astfel de problemă, ce să mai zicem de proaspetele mămici? Majoritatea se confruntă cu problema unui abdomen lipsit de fermitate, în primele luni după naștere. E și normal, dacă ne gândim că în burtică a trăit timp de nouă luni un bebeluș cu o greutate medie între două și patru kilograme. De aceea, printre responsabilitățile și preocupările proaspetelor mămici se află și modalitatea prin care se poate scăpa de burtica care a rămas evidențiată în urma nașterii. Și cum altfel decât prin exerciții pentru abdomen?

Chiar dacă ați scăpat de majoritatea kilogramelor în plus odată cu nașterea, burtica nu se va dezumfla ca prin minune. Nu te îngrijora dacă imaginea din oglindă nu te încântă. E nevoie de puțină răbdare, timp, alimentație sănătoasă și câteva exerciții fizice. Recuperarea abdomenului de dinaintea nașterii depinde de fiecare organism în parte, dar și de faptul că ai ales cezariana sau nașterea naturală. Cert este că, indiferent de modalitatea aleasă, e clar că te simți mult mai ușoară și slabă decât în ultimele luni.

Când e bine să începem exercițiile pentru abdomen?

Majoritatea mămicilor se simt pregătite să înceapă exercițiile pentru abdomen la șase săptămâni după naștere. Acest lucru diferă în funcție de modalitatea prin care ai născut. În cazul în care ai ales nașterea naturală, te poți simți pregătită de mișcare chiar și la două săptămâni de la nașterea micuțului. În cazul în care ai optat pentru cezariană, te vei putea antrena abia după ce s-a vindecat cicatricea. Indiferent de orice, cel mai bine este să întrebi medicul înainte să te apuci de sport. Este recomandat să începeți cu mișcări ușoare, plimbări și odihnă. Nu uita că totul trebuie să vină treptat, nu te grăbi fiindcă riști să cauzezi o problemă de sănătate.

Pentru mămicile care au fost declarate apte pentru a practica exercițiile pentru abdomen, vin în ajutorul vostru cu câteva idei de antrenament, idei pe care le puteți încerca chiar la voi acasă.

Abdomene potrivite după sarcină – e clar că pentru a-și tonifia abdomenul, trebuie să începem cu … abdomene! Începe prin a te întinde pe o saltea, cu genunchii îndoiți la 90 de grade și picioarele ridicate în așa fel încât gambele să fie paralele cu podeaua. Acum, întinde-ți brațele deasupra capului și contractă musculatura abdominală ca să poți ridica umerii de la saltea, către genunchi. Dacă din poziția inițială îți întinzi picioarele în diagonală, la 45 de grade de sol și îți încrucișezi gleznele, vei realiza un exercițiu foarte bun atât pentru abdomen, cât și pentru coapse.

Flotări simplificate – acest exercițiu este benefic pentru abdomen, zona feselor și picioare. Pornind de la poziția ghemuită a corpului, cu mâinile chiar în fața picioarelor, atingând podeaua, aruncă picioarele în spate rapid și înapoi către brațe. Repetă acest exercițiu de 5-10 ori, în două seturi.

Podul cu fața în jos – din poziția de drepți, apleacă-te în față până ce ajungi cu palmele pe sol. Apoi, îndepărtează ușor picioarele, astfel ca distanța dintre brațe și cea dintre picioare să fie egală. Încearcă să îți reglezi respirația în timp ce stai în această poziție pentru zece secunde. După, cu genunchii perfect întinși, încearcă să pășești în față câțiva centimetri, până când ajungi cu picioarele în linie dreaptă cu șoldurile. Brațele trebuie să fie, și ele, perfect întinse. Rămâi în această poziție pentru trei respirații complete, apoi revino cu călcâile la sol. Îndoie genunchii și odihnește-te.

Bicicleta – întindete pe spate cu mâinile prinse la ceafă. Ridică umerii și adu genunchiul stâng la piept, în timp ce piciorul drept este perfect întins la podea și răsucește-te încercând să atingi cu cotul drept genunchiul stâng. Repetă de zece ori, apoi schimbă piciorul.

Tu ai încercat exerciții pentru abdomen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com