Simptome enterocolită

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Printre cele mai populare simptome enterocolită putem aminti durerile pronunțate de burtică, vărsături, lipsa poftei de mâncare și febra ridicată. Toate acestea conduc la deshidratare și la riscuri accentuate în cazul în care boala este neglijată.

simptome enterocolitaEnterocolita este o afecțiune mereu actuală, ce pune de fiecare dată numeroase semne de întrebare. Fiind generată de prezența unei infecții ce este determinată de contaminarea organismului cu anumiți virusi, paraziți ori bacterii, enterocolita nu trece de la sine, ci este nevoie de o supraveghere medicală atentă. Numărul mare de scaune, febra crescută, alterarea stării generale, vărsăturile sunt câteva dintre cele mai populare simptome enterocolită. Ori de câte ori le observați este bine să vă adresați medicului în vederea administrării unui tratament care să prevină deshidratarea și să însănătoșească rapid copilul.

A venit toamna și odată cu ea și numărul îmbolnăvirilor de enterocolită crește. Acest lucru este explicat prin transmiterea bacteriilor, virușilor, paraziților printre copiii integrați în colectivitate. Astfel, Giardia lamblia, salmonella, campylobacter, enterovirusurile, rotavirusurile, virusul Norwalk, adenovirusurile, dar și candida pot determina îmbolnăviri destul de grave. Toate acestea pătrund ușor în organism, mâinile murdare, apa contaminată, precum și răspândirea virusului pe cale orală, de la alți copii bolnavi sunt câteva moduri prin care boala devine activă. În colectivitate, sursa de apă potabilă, curățenia spațiilor, dar și impunerea măsurilor de igienă sunt câteva lucruri care pot răspândi îmbolnăvirea.

Dintre cele mai comune simptome enterocolită

Desigur, fiecare persoană reacționează într-un mod cât se poate de diferit. Așa că odată infecția diseminată în organism, unii copii pot suferi mai mult, iar alții mai puțin. În funcție de agentul infecțios care a declanșat aceste populare simptome enterocolită, putem depista cu ușurință și o modalitate eficientă de tratament.

Iată mai jos care sunt simptomele acestei boli:

  • vărsături
  • scaune moi și dese
  • febra
  • lipsa poftei de mâncare
  • crampe abdominale
  • stare de rău generală

Ori de câte ori observați toate aceste simptome, fără a cunoaște o altă cauză medicală, este bine să vă adresați pediatrului ori celui mai apropiat spital. Copilul riscă ușor să se deshidrateze, să piardă mineralele și vitaminele pe care le are în organism și astfel să se găsească într-un mare pericol.

Și totuși, boala apare!

Cu toate că atunci când ne gândim la infecție avem în vedere administrarea de antibiotice care să facă să dispară ușor toate aceste simptome, în astfel de cazuri este nevoie ca astfel de medicamente să fie administrate doar la recomandarea medicului. De cele mai multe ori, crampele abdominale ori diareea pot fi corectate prin administrarea unui regim alimentar echilibrat. Copilului îi vor fi interzise sucurile de fructe, fructele proaspete, lactatele, dulciurile, supele, etc. În schimb, va avea voie să mănânce orez fiert, zeamă de orez, supa de morcovi, brânzică proaspătă. În plus, pentru a evita deshidratarea se recomandă creșterea consumului de lichide. Se indică administrarea de apă plată, fiartă și răcită, dar și a ceaiurilor neîndulcite. În farmacii puteți găsi săruri de rehidratare, sub formă de pliculețe, care ajută la organismul să restabilească echilibrul de lichide. În cazul în care copilul se confruntă cu crampe abdominale puternice, i se vor administra antispastice, precum și aplicarea unor comprese calde pe abdomen. Starea de greață și vărsăturile pot fi corectate prin administrarea unui tratament cu Emetiral ori Metoclopramid, prescris de către medic.

Antibioticele tratează enterocolitele bacteriene

În cazul în care medicul constată că enterocolita are o cauză bacteriană, atunci medicul va prescrie tratamentul cu antibiotic. În același timp, dacă printre simptomele enterocolitei se număra febra puternică și persistentă, mai mult ca sigur soluția medicamentoasă constă tot în anbibiotic.

Felul antibioticului, dozele recomandate de către medic se afla în concordanță cu natura și severitatea infecției, dar și cu vârsta pacientului.

Prevenția, soluția pentru ca simptomele să nu apară!

Enterocolita este cunoscută a fi boala mâinilor murdare, așa că respectarea măsurilor de igienă nu o poate decât preveni. Spălatul pe mâini, spălatul alimentelor consumate în stare proaspătă sunt două condiții esențiale pentru a preveni această boală. În plus, se recomandă a se evita folosirea aceleiași vesele.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *