EKG gratuit pentru copii pe toată luna iunie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Medicii specialiști atrag atenția viitoarelor mame că perioada gravidității trebuie tratată cu maximă responsabilitate, deoarece unele probleme care apar au drept consecință disfuncționalități în dezvoltarea fătului. Unele dintre cele mai frecvente malformații care pot apărea sunt cele de natură cardiacă.

EKG 1

Picture 1 of 5

Consultații gratuite pentru copii între 2 și 12 ani

Programul de screening cardiac ”Nicio zi fără joacă” a fost lansat în urmă cu trei ani de Centrele de Excelenţă ARES. Anul acesta, din nou cei mici sunt din nou în centrul atenției specialiștilor de aici și de aceea, pe tot parcursul lunii iunie, consultaţiile şi electrocardiogramele, testele ce măsoară impulsurile electrice ale inimii, vor fi efectuate gratuit pentru copiii până la 12 ani.

”Nicio zi fără joacă”

Acesta este moto-ul campaniei din acest an, prin care se are în vedere depistarea la timp a problemelor cardiovasculare în rândul celor mici dintre pacienți. Căpitanul Inimioară va fi și acum alături de micuții pacienți, va face numeroase fotografii, îi va provoca la joacă și la concursuri de colorat.

Programul poate fi prelungit și în luna iulie

Cei interesați se pot adresa la Centrele de Excelență ARES din strada Tony Bulandra nr. 27, din sectorul 2 al capitalei. Este posibil ca programul să se prelungească și în luna iulie, deoarece numărul solicitărilor este destul de mare. Pentru mai multe informații, puteți apela numărul de telefon 031 9300.

Cardiologia pediatrică, în suferință

Din păcate, la noi în țară cardiologia pediatrică are mult de suferit din cauza lipsei de specialiști. De multe ori se ajunge în situația în care copiii bolnavi de inimă sunt tratați de cardiologi specializați în problemele adulților. Multe din problemele cardiace ale copiilor, dacă ar fi depistate din timp, ar putea duce la posibilitatea ca aceștia să ducă o viață normală, sau aproape normală în viitor. Din nefericire, de multe ori sunt descoperite prea târziu, când nu se mai poate face aproape nimic.

EKG periodic pentru copii

Medicii susțin că părinții ar trebui să meargă periodic la un consult de specialitate, unde celui mic i se poate face un EKG. Chiar dacă micuțul este sănătos, acest consult periodic poate fi de mare ajutor, în sensul că poate fi descoperită la timp o eventuală problemă cardiacă și poate să fie tratată corespunzător, cu mari șanse de reușită. Statisticile arată că în România, în fiecare an, aproximativ 1.200 de copii se nasc având malformații cardiace, dintre care circa 500 nu reușesc să supraviețuiască.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *