Diferența dintre impotență , infertilitate și sterilitate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea dintre cei care nu cunosc prea bine termenii de impotență, infertilitate și sterilitate îi consideră a fi denumiri diferite pentru aceeași problemă. Cu toate acestea, specialiștii ne asigură că lucrurile nu stau deloc așa, iar între cei trei termini aparent cu același sens există diferențe semnificative, iar primii care ar trebui să le cunoască sunt chiar bărbații, pentru că ei sunt cei care, la un moment dat, se pot confrunta măcar cu una dintre aceste probleme.

Infertilitate barbati 2

Picture 1 of 5

Sterilitatea

Infertilitatea și sterilitatea sunt cei doi termini care sunt confundați cel mai adesea. Chiar bărbații cred că a fi steril înseamnă automat și a fi infertil. Confuzia apare firesc, susțin specialiștii, din cauză că în ambele cauze există probleme în a concepe pe cale natural un copil. Cu toate acestea, specialiștii ne învață că este o diferență majoră între cele două probleme. Astfel, în cazul sterilității, posibilitatea de a avea copii este practice nulă. Altfel spus, avem de a face cu o producție inexistentă de material seminal.

Cauzele sterilității

Printre cauzele care pot sta la apariția cazurilor de sterilitate specialiștii le menționează pe cele de natură hormonală, sau probleme cu venele din testicule sau orice alte probleme testiculare. Totuși, este necesar ca medicul specialist să fie cel care pune acest diagnostic.

Infertilitatea

Un bărbat infertil nu înseamnă că este automat steril.Infertilitatea, spre deosebire de sterilitate, nu are legătură numai cu sistemul reproducător masculin, ci poate fi cauzată și de vârstă, stress, boli cu transmitere sexual, stil dezordonat de viață, locul de muncă și altele. Atunci când vorbim despre infertilitate, specialiștii susțin că avem de a face cu o tulburare a materialului seminal, respective cantitatea produsă, motilitatea acestuia, și chiar forma acestuia.

Impotenţa

În acest caz, lucrurile sunt ceva mai clare, iar impotența se caracterizează prin incapacitatea bărbatului de a menține erecția, ceea ce înseamnă că nu pot finalize actul sexual. Deși este o problemă întâlnită frecvent și se tratează foarte ușor, majoritatea bărbaților nu se adresează medicului în care se confruntă cu ea.

Impotența se tratează

Stresul, lipsa de odihnă, problemele în relație, anumite medicamente, nivelul ridicat al tensiunii sau al colesterolului sunt doar câteva dintre cauzele care stau la apariția cazurilor de impotență. Ceea ce este mai important este că impotența se tratează cu succes, dar pentru aceasta trebuie consult și tratament prescris de medicul specialist.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *