Tipuri de depresie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Contrar așteptărilor, depresia este de mai multe feluri, iar specialiștii au depistat mai multe tipuri:

  1. Depresia Majoră are repercusiuni auspra întregului corp. Instalarea sa provocând dezechilibre în alimentație, somn, activitatea fizică, precum și dificultăți de concentrare. Depresia Majoră reprezintă și unul din factorii care poate conduce la suicid.
  2. Depresia Postpartum este specifică mămicilor, proaspetelor mămici, și se manifestă în primele câteva luni după naștere. 1 din 8 mame se poate confrunta cu Depresia Postpatrum care, dacă nu este atent supraveghiată, se poate prelungii pe o perioadă lungă de timp, putând pune în pericol nu doar viața mămicii, ci și a fătului sau a celor din jur. Depresia Postpartum mai poate apărea în cazul unui avort, nașterea unui bebe mort sau chiar și în cazul în care copilul a fost adoptat.
  3. Depresia Psihotică asociată și cu termenul de “durere morală” se manifestă printr-o tristețe profundă, activitate fizică redusă, precum și printr-o diminuare a activității intelectuale. Cei care suferă de Depresia Psihotică sunt chinuiți de gânduri autoînvinovățire, precum și de ideia că sunt inutili celor din jur. În plus, aceștia sunt trădați de o atitudine umilă, lipsa de încredere în sine, umeri plecați și evitarea contactului vizual într-un dialog. Toate aceste simptome pot duce la conturarea unor idei sinucigașe, fără rezultate, slavă Domnului! Tipul acesta de depresie, Depresia Psihotică, apare mai ales în rândul adulților cu vârste între 40 și 60 de ani.
  4. Despresia de tipul Tulburare Distimică, cu toate că nu este severă se poate prelungii pe o perioadă de până la 2 ani, starea de tristețe devenind parte din personalitatea celui afectat. Pentru că devine parte din individ, Tulburarea Distimică poate provoca un disconfort extrem de puternic afectând chiar și viața profesională.
  5. Tulburare afectivă sezonieră este o Depresie de Sezon care se manifestă cu precădere toamna și iarna. Principalele vizate sunt femeile peste 30 de ani, iar motivele pentru care acestea dobândesc stările de disconfort psihic și fizic sunt în strână legătură cu dereglarea ceasului biologic, precum și dereglările serotoninei. Persoanele afectate, în speță femeile, vor simții efectele depresiei de sezon odată cu debutul toamnei, iar boala va atinge un apogeu în sezonul geros.
  6. Tulburarea Bipolară se manifestă prin trecerea cu ușurință de la depresie la manie. În cea de-a doua etapă, cel ce suferă de Tulburarea Bipolară este activ, ai putea spune chiar super activ și extrem de vorbăreț. Nu ar fi o mare problemă, dacă nu i-ar afecta gândirea, precum și comportamentul în societate. Ne tratată, mania poate avea efecte nefaste, cel afectat ajungând în situația în care poate pierde legătura cu realitatea.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *