Cum prevenim balonarea – iată 4 lucruri pe care să le ai în vedere!

Balonarea nu este cel mai plăcut lucru din lume, cauzând o stare de disconfort general, așa că mai mult ca sigur dorim să îi găsim un leac.

balonareaBalonarea este o tulburare gastrointestinală ce îi poate afecta deopotrivă pe adulți, dar și pe copii, încă de la cele mai mici vârste. De aceea, este bine să ai în vedere cât mai multe soluții și mai ales să știi ce anume o provoacă, având astfel multă grijă la alimentație. Fie că este vorba despre excese culinare, fie de consumarea unor alimente ce provoacă aceste stări, ba chiar și de stres sau alte tulburări de natură endocrinologică, balonarea trebuie tratată cum se cuvine. La copii ar putea fi cauzată de introducerea în dietă a unor alimente ce sunt cunoscute a provoca acest disconfort, iar atunci când sunt foarte mici și consumă doar lapte ar putea fi influențați de alimentația mamei. Meteorismul abdominal, așa cum este cunoscută această stare, influențează starea generală a oricărei persoane și de aceea trebuie avute în vedere mai multe lucruri, astfel încât să puteți preveni apariția unei astfel de afecţiuni.

Iată mai jos 4 lucruri pe care să le ai în vedere pentru prevenirea balonării, la copii și la adulți:

1. Urmărește atent simptomele – mai ales atunci când este vorba despre un bebeluș, ar trebui să urmărești atent simptomele. Atunci când vorbim despre colici bebeluși știm că aceștia apar și ca urmare a balonării, acest disconfort fiind creat de imaturitatea sistemului digestiv. Micuțul va plânge, va avea crampe abdominale, flatulență. La adult, balonarea ar putea fi însoțită de eructații, stare de greață, ba chiar și de lipsa poftei de mâncare. În funcție de identificarea simptomelor se vor putea identifica cauzele care ar conduce la apariția acestei stări de disconfort.

2. Evitarea alimentelor care pot provoca stare de balonare! Unele alimente pot produce aceste efecte. Se cunoaște deja că varza, fasolea, nucile, semințele, fructele proaspete, ba chiar și anumite produse de patiserie ar putea determina balonare. Pentru a se evita balonarea bebelușului alăptat este bine ca mama să evite să consume aceste alimente. De asemenea, anumite obiceiuri alimentare, precum acela al consumului de apă în timpul mesei, alimentația pe fugă, consumul de băuturi carbogazoase sau obiceiul de a mesteca gumă ar putea afecta starea persoanei care are astfel de obiceiuri. Balonarea în sarcină este la fel de frecventă. Se recomandă ca mama să nu mănânce în exces la o masă, ci să aibă mese dese și mai puțin consistente. În plus, este bine să se evite alimente care ar putea conduce la această problemă.

3. Cere sfatul medicului specialist! Atât în sarcină, cât și după este bine să ceri sfatul medicului specialist atunci când aceste stări ar putea deveni mai mult decât supărătoare. Este bine să încerci să scoți din alimentație alimentele care ar putea să aducă astfel de suferințe și de asemenea să încerci să urmezi un tratament cu probiotice. Dacă starea de balonare persistă medicul ar putea recomanda un tratament cu formule de enzime sau anumite remedii naturiste. Mai mult ca sigur dacă simptomele sunt destul de grave, medicul va prescrie și efectuarea unor analize de specialitate întrucât balonarea ar putea fi semnul unor boli grave.

4. Încearcă remediile naturiste recomandate pentru balonare. Fie că este vorba despre folosirea cărbunelui medicinal, fie pur și simplu a ceaiului de fenicul, mentă, mușețel, busuioc, păpădie, cimbru este bine să iei în calcul și aceste variante. Însă, atât în sarcină, cât și în alăptare este bine să ceri sfatul medicului mai înainte, nefiind niciun risc pentru a afecta siguranța sarcinii sau starea de sănătate a bebelușului.


Lasă un Comentariu...

*