Cum îți crești imunitatea în sezonul rece?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odată cu venirea toamnei, apar și răcelile din cauza fluctuațiilor de temperatură și umiditate, dar și a schimbării presiunii atmosferice. Bineînțeles, un alt factor important care duce la apariția unei răceli este reprezentat de rinovirusurile care se transmit de obicei prin contactul cu o persoană deja contamintată. Dacă toamna sunt mai frecvente răcelile, în sezonul de iarnă ne confruntăm mai mult cu gripa. Tocmai de aceea, este necesar să ne luăm măsuri de precauție și să oferim organismului nostru puterea de a lupta împotriva acestor virusuri prin întărirea imunității.

Sistemul imunitar poate fi slăbit foarte ușor de stres, odihnă insuficientă, alimentație nesănătoasă sau chiar sedentarism. În anomtimpul rece, suplimentele alimentare pe bază de plante sunt aliatul tău numărul 1 împotriva răcelilor și a sistemului imunitar slăbit. Iată ce tipuri de suplimente alimentare te pot ajuta să îți crești imunitatea!

  1. Suplimente alimentare cu turmeric/curcumin

Dacă foloseai până acum turmericul pentru mâncăruri, ar trebui să știi că acesta are un rol și în menținerea sănătății la cote înalte. Turmericul conține o substanță activă, numită curcumin, ce este de fapt un antiinflamator natural care ajută la eliminarea tuturor agenților patogeni nocivi pentru organism și la creșterea imunității. Există studii care au demonstrat faptul că acest antiinflamator are un efect imunomodulator, adică stimulează organismul să lupte împotriva corpurilor străine. Mai mult decât atât, se pare că o cură de curcumin te ajută să combați infecțiile bacteriene, virale și fungice, și ajută și la creșterea sănătății celulelor. Putem spune astfel că suplimentele alimentare pe bază de curcumin sau turmeric nu ar trebui să lipsească din casa ta în sezonul rece.

Pe www.eherbal.ro vei găsi o gamă variată de astfel de suplimente, de la diverși producători, cum ar fi Rotta Natura sau Herbagetica, din care îl poți alege pe cel mai potrivit pentru nevoile tale.

  1. Suplimentele alimentare cu vitamina C

Vitamina C este una dintre cele mai eficiente modalități de creștere a imunității, iar suplimentele alimentare cu vitamina C în sezonul rece sunt obligatorii dacă vrei să eviți episoadele de gripă și răceală. Este drept că îți poți lua aportul de vitamina C și din fructele și legumele de sezon, dar pentru momentele în care nu ai timp să fii atent la alimentație și să te asiguri că mănânci suficiente alimente bogate în vitamina C, suplimentele îți sar în ajutor. Vitamina C stimulează producția de limfocite C, celule imunitare care luptă împotriva bacteriilor și a virusurilor și în același tip îți crește imunitatea și apară organismul împotriva radicalilor liberi prin efectul antioxidant.

  1. Suplimentele alimentare cu echinaceea

Echinaceea este o plantă folosită de mii de ani în scopuri medicinale, mult timp fiind utilizată pentru tratarea infecțiilor, înainte să apară antibioticele. Ulterior, s-a descoperit că echinaceea poate fi folosită cu succes și în cazul răcelilor, a gripelor și a infecțiilor de căi respiratorii, datorită proprietăților sale imunostimulante, antioxidante și antifebrile. Se recomandă consumarea ceaiurilor sau a suplimentelor alimentare cu echinaceea din timp pentru că pregătește organismul pentru trecerea la sezonul friguros.  Echinaceea și-a câștigat pe drept reputația de remediu natural eficient împotriva răcelii!

Vezi aici mai multe suplimente alimentare care te ajută să îți crești imunitatea în sezonul rece!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *