Copiii români, predispuși afecțiunilor stomatologice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Educația precară a românilor atunci când vine vorba despre igiena orală se manifestă și în rândul celor mici. Medicii specialiști stomatologi susțin că, din păcate, din acest motiv mulți copii se confruntă cu probleme dentare.

Copil dentist 1

Picture 1 of 5

La sate ori la orașe, problema este aceeași

Indiferent că locuiesc în mediul urban sau rural, problemele dentare ale copiilor sunt aceleași. Dacă în mediul rural aceștia au o alimentație bogată în zaharuri, care le cauzează, printre altele, și probleme dentare, în mediul rural lipsa cabinetelor de specialitate este ceea ce le dă ”dureri de dinți” celor mici, cu toate că aici alimentația lor este mai sănătoasă.

Cariile, cele mai întâlnite afecțiuni dentare la copii

Medicii stomatologi susțin că în cazul copiilor, cariile sunt cele mai întâlnite afecțiuni. Aceasta poate apărea atât în cazul dinților de lapte, cât și a celor permanenți, de aceea medicii le recomandă părinților să acorde o atenție deosebită igienei orale a celor mici.

Ce cauzează cariile

O alimentație incorectă este principalul factor care poate determina apariția cariilor dentare în cazul copiilor. Alimentele bogate în zaharuri, carbohidrați sunt cele care afectează dantura celor mici, la care se adaugă o igienă orală incorectă, dar și factorul genetic contează foarte mult. Tehnicile de periaj deprinse incorect, la care se adaugă și lipsa frecventării unui medic stomatolog contribuie și ele la sănătatea precară a danturii celor mici.  

Copiii de la sate, mai dezavantajați

Spre deosebire de cei din mediul urban, copiii de la sate nu mai au posibilitatea să frecventeze regulat un medic dentist, deoarece în multe localități din mediul rural nu mai există cabinete stomatologice. De aceea, multe dintre problemele dentare cu care aceștia se confruntă ajung să se agraveze în timp. Copiii de la oraș, mai avantajați din acest punct de vedere, au parte însă de probleme dentare cauzate de o alimentație incorectă, din care nu lipsesc dulciurile. Din abundență chiar.

Consum regulat de alimente bogate în calciu

Pentru ca micuții să nu aibă parte de probleme dentare, în afară de o igienă orală corectă și vizite regulate la medicul stomatolog, de mare ajutor este și o alimentație bogată în calciu. Produsele lactate – brânza, iaurtul și chefirul, la care se adaugă și albușul de ou sunt alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta celui mic. Învățați-i pe cei mic să perie corect dinții, să se spele de două ori pe zi pe dinți – dimineața și seara, și pe cât posibil, controlați cantitatea de dulciuri pe care acesta o consumă zilnic.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *