3 modalități naturale prin care se tratează constipația la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Constipația la copii este caracterizată de activitate intestinală rară sau de scaune tari, evacuate cu dificultate. Desigur, niciun copil nu seamănă cu altul și există o mare diferență în fermitatea și frecvența activităților intestinale normale. De exemplu, copiii hrăniți cu lapte matern pot avea o activitate intestinală după fiecare masă sau o singură dată pe zi, în timp ce copiii hrăniți cu biberonul pot avea o activitate intestinală o dată la două sau trei zile.

Constipația este o problemă frecventă la copii, în special în timpul pregătirii pentru toaletă sau cu ocazia trecerii la alimente solide. De asemenea, constipația poate deveni o problemă după ce un copil a suferit o activitate intestinală dureroasă sau înspăimântătoare.

În cele mai multe cazuri de constipație la copii, nu există o cauză gravă. Unele motive posibile includ obiceiuri proaste, cum ar fi ignorarea nevoii de a merge la toaletă. Mulți copii de vârstă mică sunt prea ocupați cu jocul pentru a merge la toaletă, așa că scaunele devin mai mari și mai tari. Copiii ar trebui să meargă de trei ori pe zi la toaletă și să beneficieze de suficient timp pentru a elimina scaunul fără efort.

De asemenea, unii copii pot începe să se țină după o experiență dureroasă. Abținerea constantă întărește scaunul și face ca activitățile intestinale să devine și mai dureroase. Schimbările sunt și ele cauze posibile ale constipației, cum ar fi mersul la grădiniță sau la școală, unde adesea li se spune copiilor să se abțină până la pauză.

O dietă bogată în alimente procesate și săracă în fructe și legume proaspete poate duce la constipație. Copiii care beau cantități mari de lapte de vacă în fiecare zi pot, de asemenea, să devină constipați. În cele din urmă, în cazul unor copii, unele afecțiuni medicale pot cauza constipație, cum ar fi deficiență tiroidiană și anumite alte tulburări metabolice.

La fel ca la adulți, dieta este foarte importantă în tratamentul constipației la copii, iar creșterea consumului de fibre și lichide ar putea fi de ajutor. Iată mai jos câteva modificări în alimentație care pot preveni și trata constipația la copii.

  1. Oferiți-i copilului cel puțin două porții de fructe pe zi, precum prune, caise, stafide și piersici care au multe fibre. Puteți opta și pentru sucuri naturale care stimulează activitatea intestinală. De exemplu, sucul de prune este un laxativ blând, natural, care funcționează de minune în cazul multor copii. Sucul de prune poate avea un gust mai bun dacă este amestecat cu un alt suc, cum ar fi mere, caise sau suc de afine. Puteți îngheța sucul de prune pentru a face cuburi de gheață.
  2. Sunt esențiale cel puțin trei porții de alimente cu fibre în fiecare zi. Legumele sunt deosebit de importante, la fel și cerealele care sunt mai puțin procesate, cum ar fi tărâțe de grâu, tărâțe de psyllium, fulgi de ovăz, de orz sau de secară. De asemenea, puteți pregăți alimente folosind făină integrală de grâu, dar și alte tipuri de făină, cum ar fi făină de mei, de hrișcă sau de in. Optați întotdeauna pentru pâine integrală în loc de pâine albă și evitați cerealele rafinate, cum ar fi fulgii de porumb cu zahăr și chipsurile din orez expandat.
  3. Dacă copilul dumneavoastră are peste 18 luni, reduceți consumul de lapte de vacă la maximum 500 ml pe zi și evitați băuturile dulci înainte de mese. Acest lucru vă va ajuta să îmbunătățiți apetitul copilului la orele de masă. Consumul mai mare de apă va menține apa în scaune, așa că evacuarea completă va fi posibilă.

În cele din urmă, pentru bebelușii care sunt trecuți la alimente solide, un aport mai mare de fructe și legume în dieta lor ar putea ajuta. Puteți să-i dați copilului până la trei linguri de prune uscate sau coapte de trei ori pe săptămână sau, la fel de bine, puteți să îi dați puțin suc de prune diluat cu apă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *