Cercetătorii japonezi vor să revoluționeze tratamentul bolilor cardiace

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Oamenii de știință din Japonia au acum permisiunea de a trata persoanele care suferă de boli de inimă cu celule stem produse printr-o tehnică revoluționară de reprogramare. Este vorba despre celule stem pluripotente induse (iPS), care sunt acele celule care se transformă în orice fel de ţesut printr-un proces de reprogramare genetică.

Japonia 1

Picture 1 of 5

Nouă metodă de obținere

Cercetătorii japonezi au identificat o noua metodă de obţinere a celulelor iPS. Aceștia au observat că și celulele stem adulte au capacitatea de a fi reprogramate și a deveni celule stem. Grație acestei descoperiri, multe dintre problemele de natură etică și religioasă privind celulele stem ar putea fi rezolvate. De fapt, oamenii de știință sunt de părere că medicina viitorului se va baza pe celulele stem, așa că nu este de mirare că acestea sunt dezvoltate permanent în laboratoare, încercându-se descoperirea de remedii pentru multe afecțiuni, în prezent incurabile

Bolile cardiace ar putea fi rezolvate

Ministerul Sănătății a luat o decizie revoluționară ți ți-a dat acceptul ca medicii niponi să poată folosi foi subțiri de țesut derivat din celulele iPS și a le grefa pe inimile umane bolnave. Echipa, condusă de chirurgul cardiac, Yoshiki Sawa de la Universitatea Osaka, este de părere că prin noul tratament mușchiul cardiac va putea fi regenerat. Multe dintre bolile cardiace sunt cauzate de degenerarea acestui mușchi, așa că tratamentul propus și experimentat de cercetătorii din Țara Soarelui Răsare ar putea fi soluția pentru problemele lor.

Beneficiari: trei pacienți

Nu vă gândiți însă că tratamentul urmează să fie aplicat unui număr mare de pacienți. În primă fază, doar trei pacienți vor avea parte de revoluționarul remediu și, în viitor, dacă se dovedește că este bine tolerat de organism, fără efecte adverse, alți 10 pacienți sunt deja pe listă.

O muncă de 15 ani

15 ani au muncit Yoshiki Sawa și echipa lui pentru a ajunge la acest rezultat, dar se pare că au reușit ceea ce mulți doar intuiau. Dacă tratamentul lor se va dovedit a fi unul sigur pentru oameni, atunci acesta urmează să fie aprobat și pentru a fi folosit la scală largă.

Controverse și riscuri

Evident, sunt multe discuții despre acest tratament. Există unele voci care susțin că sunt multe riscuri pentru pacienți, în afară de cele asociate cu intervenția chirurgicală. De asemenea, aceștia susțin că remediul ar trebui testat mai mult înainte de a fi disponibil pacienților din lumea întreagă, iar numărul redus de bolnavi pe care acesta se testează nu este un indiciu că tratamentul va funcționa corect.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *