Cele mai populare uleiuri esențiale – utilizări eficiente

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aromaterapia este din ce în ce mai populară. Este vastă și presupune utilizarea diverselor arome. Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate care se obțin prin distilare din coaja unui arbore, rădăcina unei plante, frunzele sau florile unei plante. Aceste uleiuri esențiale au beneficii curative importante, de la simpla tratare a acneei și până la tratarea cancerului. Există o foarte mare varietate de uleiuri esențiale, dar zece dintre ele sunt cu adevărat populare, pentru aroma lor și pentru întrebuințările pe care le au.

Care sunt cele mai recomandate uleiuri esențiale

În continuare, vei vedea care sunt cele mai populare uleiuri esențiale. Găsești aceste produse naturiste aici.

1.      Lavandă

Lavanda este cel mai cunoscut și mai des utilizat ulei esențial. Numeroși aromaterapeuți consideră uleiul de lavandă ca fiind un panaceu universal. Acest ulei esențial are proprietăți analgezice, antidepresive, antiseptice, antivirale și este un tonic natural. De asemenea, uleiul de lavandă este deosebit de eficient în combaterea durerilor de cap și în vindecarea arsurilor. Poate fi utilizat și pentru răni și zgârieturi.

2.      Rozmarin

Uleiul de rozmarin are note de vârf proaspete, care împrospătează și fortifică. Acest ulei esențial este deosebit de util în întărirea memoriei. Este un tonic excelent pentru pielea capului și ajută la prevenția apariției mătreții, precum și la creșterea părului. De asemenea, uleiul de rozmarin are proprietăți antiseptice, analgezice, carminative, stimulente, digestive și este tonic general. Poate fi folosit de către sportivi pentru a elibera tensiunile musculare. În plus, în tradițiile orientale, rozmarinul este considerat un simbol al prieteniei și iubirii.

3.      Eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt se folosește cel mai mult pentru tratarea simptomelor de răceală, gripă, nas înfundat, astm, viroză și alte boli ale sistemului respirator. Este, de asemenea, util pentru masarea zonelor tensionate. Uleiul de eucalipt are proprietăți analgezice, antinevralgice, expectorante, febrifuge și bactericide. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și detensionează musculatura.

4.      Geranium

Uleiul esențial de geranium este unul dintre cele mai folosite uleiuri în masajele anticelulitice. Ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor. De asemenea, are rezultate bune în atenuarea durerilor menstruale. Uleiul de geranium creează o senzație de confort și siguranță.

5.      Ylang-Ylang

În limba malaysiană, Ylang-Ylang înseamnă „floarea florilor”. Uleiul de Ylang-Ylang are o aromă exotică și este utilizat pentru a trata neliniștea, depresia și furia. Are proprietăți antidepresive, antiseptice, sedative și puternic afrodisiace. Atunci când este utilizat într-un ulei de masaj, uleiul esențial de Ylang-Ylang reduce inhibițiile și aprinde pasiunea.

6.      Mentă

Uleiul esențial de mentă ajută la prevenirea răcelilor și a gripei și este folosit cu succes în inhalații și băi cu abur faciale, pentru a curăța tenul afectat de acnee. Uleiul de mentă are proprietăți antiseptice, analgezice, antispasmodice, digestive, expectorante și este tonic nervos. În plus, acest ulei esențial ajută la concentrarea atenției. Este bun pentru tratarea migrenelor, a crampelor musculare, a dereglărilor digestiei și balonărilor. De asemenea, se folosește pentru îngrijirea corporală și pentru catifelarea pielii aspre și uscate. Pe timpul iernii, este ideal pentru degerături și ridicarea temperaturii corporale pe timp de ger.

7.      Lămâie

Uleiul esențial de lămâie se utilizează în vaporizatoare pentru a împiedica răspândirea infecțiilor. De asemenea, are rezultate excelente în masajele anticelulitice. Este înviorător și stimulator, limpezește mintea și deschide inima. Uleiul de lămâie are proprietăți antiseptice, antireumatice, astringente, diuretice și depurative. Are beneficii importante pentru sănătatea organismului, ajută la îndepărtarea stresului și poate fi utilizat ca odorizant natural.

8.      Arbore de ceai

Acest ulei esențial este eficient împotriva virusurilor, bacteriilor, ciupercilor și pentru prevenirea apariției răcelilor și a gripei. Are proprietăți antiseptice, antivirale, bactericide, fungicide, cicatrizante și stimulante. Ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

9.      Mușețel

Uleiul esențial de mușețel are rezultate extraordinare în tratarea problemelor cauzate de sindromul premenstrual. De asemenea, facilitează relaxarea, combate insomnia și stresul și reduce tensiunile musculare. Uleiul de mușețel are proprietăți antiseptice, antispasmodice, febrifuge și sedative. Are efect antiinflamator și antibacterian, fiind utilizat pentru tratarea rănilor de orice tip.

10.  Vetiver

Uleiul esențial de vetiver este numit și „uleiul liniștii”. Ajută la alungarea moliilor și este recomandat pentru relaxare, stabilizare și tenul matur.

Top 10 uleiuri esențiale

Deși există nenumărate uleiuri esențiale și combinații în care acestea pot fi utilizate pentru a obține rezultatele dorite, aceste zece uleiuri esențiale sunt printre cele mai populare și mai des folosite.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/natural-cosmetics-fragrance-lemon-4004908/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *