5 lucruri de făcut înainte de a rămâne însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea medicilor subliniază cât de important este ca femeile să se bucure de o stare de sănătate optimă înainte de a rămâne însărcinate și chiar sugerează pregătirea corpului cu cel puțin trei luni înainte de concepție.

Iată ce puteți face înainte de a rămâne însărcinată pentru a vă asigura că veți avea parte de o sarcină plăcută și fără pericole și că veți da naștere unui bebeluș sănătos:

  1. Programați un consult medical. Îngrijirea preconcepțională își propune să îmbunătățească rezultatele sarcinii, tocmai prin identificarea riscurilor de sănătate, precum diabetul sau candida și abordarea acestor riscuri printr-un tratament adecvat. Dacă sunt lăsate netratate, aceste afecțiuni cronice pot cauza complicații foarte grave atât pentru mămică, cât și pentru făt. De exemplu, femeile diagnosticate cu diabet trebuie să își gestioneze cu grijă nivelul de glucoză din sânge înainte de a rămâne însărcinate, deoarece nivelul glicemiei tinde să crească în primul trimestru al sarcinii. Femeile care suferă de diabet sunt de patru ori mai predispuse să aibă un copil cu un defect de naștere în comparație cu femeile care nu suferă de diabet. La fel, afecțiunile intime trebuie tratate cu grijă și înainte de sarcină și în timpul sarcinii, ele dictând în mare măsură metoda de naștere și măsurile suplimentare care trebuie luate la momentul venirii copilului pe lume.
  2. Concentrați-vă asupra sănătății. Să fiți supraponderale sau subponderale poate afecta capacitatea de a rămâne însărcinate. Dacă aveți vergeturi, acestea indică faptul că pierdeți și luați în greutate brusc, ceea ce înseamnă că nu aveți o greutate constantă. Dacă este necesar să pierdeți în greutate, dar nu știți de unde și cum puteți începe, medicul sau nutriționistul vă poate ajuta să adoptați un plan de exerciții și o dietă alimentară care să fie potrivite cu starea actuală de sănătate și care să poată fi modificate pe măsură ce progresați. Fără îndoială, dieta este o parte importantă care contribuie la o bună stare de sănătate. Pentru a vă asigura că îi oferiți organismului doza zilnică recomandată de vitamine și minerale, este recomandat să consumați o gamă largă de alimente, cum ar fi legume, fructe și cereale integrale. În plus, specialiștii recomandă administrarea a 400 mg de acid folic în fiecare zi timp de cel puțin o lună înainte de concepție.
  3. Efectuați un screening al purtătorilor genetici. Este vorba despre un test non-invaziv, realizat pentru cupluri, care implică luarea unei probe de sânge pentru a fi testată dacă unul dintre parteneri poartă o mutație genetică care ar putea provoca o tulburare genetică moștenită, cum ar fi anemia celulelor în seceră. Dacă ambii parteneri sunt purtători ai aceleiași tulburări genetice, un consilier genetic va discuta despre riscul ca bebelușul să se nască cu acea boală, precum și despre alte opțiuni alternative de reproducere. Este recomandat ca acest test să fie efectuat înainte de concepție pentru a avea suficient timp pentru a discuta despre opțiunile de reproducere și despre cum vă puteți îngriji în timpul sarcinii.
  4. Renunțați la metodele contraceptive. Metodele de contracepție, cum ar fi prezervativele, pot fi utilizate până când sunteți pregătite să concepeți. Totuși, dacă în prezent vă administrați pilule anticoncepționale sau utilizați un dispozitiv, cum ar fi un sterilet, luați în considerare oprirea utilizării metodelor contraceptive. Unele femei pot avea nevoie de câteva săptămâni sau chiar luni pentru a începe să ovuleze după ce au renunțat să mai folosească pilule sau alte dispozitive anticoncepționale.
  5. Mergeți în vacanță cu partenerul de viață. Încercarea de a concepe poate fi stresantă și frustrantă pentru unele cupluri. În plus, vacanțele cu un copil mic se pot dovedi uneori provocatoare. Înainte de a veni pe lume bebelușul, luați în considerare ideea de a merge în vacanță alături de persoana iubită. Astfel, vă veți bucura de un moment pașnic, veți putea face ce v-ați dorit demult să faceți dar poate că încă nu ați avut ocazia și poate că această vacanță va fi ultima în doi.

Dacă doriți să aduceți pe lume un copil și aveți nelămuriri referitoare la metodele de îngrijire a sănătății înainte de concepție și cum puteți să aveți o sarcină lipsită de pericole, cel mai indicat este să discutați cu medicul personal. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *