Când este momentul să mergi la ginecolog și la ce să te aștepți?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După cum probabil deja știți, consultațiile cinecologice sunt foarte importante pentru verificarea sănătății femeilor, fiind recomandat cel puțin un consult anual. Vizitele la ginecolog nu trebuie efectuate doar atunci când vă confruntați cu o problemă, ele pot fi făcute și cu scop informativ. Vizita la un cabinet de ginecologie din București nu durează foarte mult și răspunde tuturor întrebărilor pe care le-ați putea avea.

Pe lângă problemele de sănătate posibile, ginecologul poate ajuta și cu alte aspecte ale vieții intime, de aceea este bine să știți când să faceți o vizită la un cabinet specializat.

Alegerea metodei optime de contracepție!

Documentarea cu privire la metodele de contraceoție este foarte ușor de făcut cu ajutorul internetului. Totuși, doar cu un medic ginecolog puteți ajunge la o concluzie care să fie atât sigură, cât și potrivită pentru viața de cuplu și pentru planurile de viitor. De asemenea, se pot face și diferite analize pentru a se alege metoda de contracepție, ținându-se cont și de drințele partenerilor. Doar la un cabinet de ginecologie puteți primi toate răspunsurile pe care le căutați. În plus, unele metode contraceptive necesită montare speciale, cum ar fi steriletul, iar pentru asta aveți nevoie de asistența unui medic ginecolog. În alegerea metodelor de contracepție pot interveni și factorii hormonali, mai ales dacă este vorba despre pilule contraceptive. La un astfel de consult puteți merge singură sau însoțită de partenerul de viață.

Înainte de a rămâne însărcinată!

Decizia de a deveni părinți este una foarte importantă. Pentru a urma toți pașii corecți în această direcție, viitoarea mămică trebuie să se consulte cu un medic ginecolog. Acesta îi poate face toate analizele necesare pentru a vedea dacă este perfect sănătoasă pentru a purta un copil. De asemenea, în funcție de metoda contraceptivă folosită de mamă, s-ar putea să fie necesare anumite ajustări – în cazul în care s-au luat pilule contraceptive, un medic ginecolog vă poate spune care este perioada ideală de așteptare înainte de a încerca să aveți un copil. Tot ginecologul este medicul care vă va informa și vă va ajuta cu privire la tratamentele de fertilitate, în cazul în care acestea sunt necesare.

Când se produc schimbări majore!

Deși poate părea devreme, unii medici recomandă ca prima vizită la ginecolog să aibă loc în jurul vârstei de 13-15 ani, după venirea primului ciclu. Astfel, se poate construi o relație strânsă cu un medic, eliminându-se senzațiile de rușine sau teamă. Venirea ciclului menstrual nu reprezintă unicul eveniment hormonal din viața unei femei – același lucru este valabil și în cazul menopauzei. Dacă simțiți sau preconizați că urmează să intrați la menopauză, o vizită la un cabinet de ginecologie din București vă poate răspunde tuturor întrebărilor. Ginecologul este medicul ce vă poate informa în legătură cu tot ceea ce urmează să experimentați, vă poate prescrie medicamente sau tratamente în cazul în care este necesar și vă poate asigura că este totul în regulă.

În timul sarcinii!

Ecografiile din timpul sarcinii sunt foarte importante pentru dezvoltarea optimă a fătului. Acestea au rolul de a urmări evoluția copilului și de a depista posibile nereguli în dezvoltarea sa. Tot cu ajutorul ecografiei puteți afla și sexul bebelușului. Există câeva momente cheie în fiecare trimestru de sarcină când vizitele la cabinetul ginecologic sunt obligatorii, dar nu trebuie să ezitați în cauzl în care vreți să mergeți mai des, mai ales dacă simțiți că ceva nu este în regulă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *