Săptămâna Altfel la AITA . O săptămână de terapie pentru toți copiii cu autism, indiferent de orașul din care provin.

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În sprijinul părinților, Asociația AITA a pregătit un program special pentru părinții și copiii din țară, și îi invită pentru o săptămână la AITA, unde copilul va fi evaluat, va beneficia de un plan de intervenție personalizat, va lucra împreună cu echipă lui și uneori alături de părinte, între 3 și 6 ore pe zi astfel încât la plecare părintele să știe ce este un plan de intervenție, ce trebuie să conțină, cum se poate lucra și ce are de făcut mai departe.

saptamana aitaO întrebare pe care o auzim extrem de des este următoarea: Cum știu că fac fix ce are nevoie copilul meu cu autism?

Aici trebuie explicat un pic. Programul de recuperare al unui copil cu autism, desfășurat intensiv și de timpuriu, trebuie să fie personalizat și special creat astfel încât să abordeze cât mai multe aspecte ale vieții copilului. Din păcate, diagnosticul de autism adesea vine însoțit și de alte tulburări cum ar fi tulburările senzoriale, de învățare, alte tulburări de limbaj sau de atenție, ori ADHD, etc. și afectează copilul în toate aspectele importante ale vieții lui. Pentru o recuperare cât mai eficientă, menită să imbunateasca viață copilului și a familiei sale, în programul de intervenție este recomandat să fie cuprinse diverse abordări terapeutice: terapie comportamentală ABA și în general terapiile de orientare comportamentală, logopedie, VB (stimularea verbală bazată pe operantii verbali), socializare, terapie senzorială, terapie ocupaționala, PECS, etc.

În acest amalgam de informații, părintele care nu are alături un specialist bine pregătit nu știe ce să aleagă pentru copilul sau, și, chiar și atunci când alege un program de terapie rămâne cu anumite întrebări la care are nevoie de clarificări. Ce terapie este mai bună pentru copilul meu? Câte ore pe zi sau pe săptămână? Ce garanții am că dacă fac totul copilul se va vindecă? Cum oare se stabilesc obiectivele? Ce trebuie să lucrez acasă eu că părinte?

Programul ‘Săptămâna altfel la AITA’ este un kit practic despre terapie și a fost special creat pentru copiii și părinții din țară, care au nevoie să știe cum arată un program complet și complex de terapie care are în mijlocul sau copilul și nevoile lui. În cadrul acestui program, copiii vor lucra cu o echipă de specialiști, iar părinților li se va răspunde la întrebările cele mai importante pentru ei legate de terapie: ce este PECS-ul și cum se lucrează, ce este integrarea senzorială, când poate începe logopedia, ce este generalizarea, câte ore pe zi sunt suficiente și eficiente, etc. a afirmat Daniela Gavankar, psiholog și președinte AITA.
Părinții de asemenea vor participă la o ședință de coordonare, la o ședință de consiliere, la evaluări și chiar și la implementarea planului de terapie, putând astfel continua acasă ce au început aici, și putând astfel evalua mai clar programul actual al copilului, progresele și resursele, dar și limitele copilului.

Ne dorim ca fiecare părinte care vine aici cu copilul să știe că planul de intervenție îl poate ajută pe copil în mai multe feluri. Ne interesează că cei mici să aibă abilități cognitive, să citească sau să scrie, să recunoască culorile și cifrele, dar, în același timp, ne dorim să învețe să meargă frumos pe stradă ținând adultul de mână, și să mănânce la masă cu tacâmuri, să accepte să fie spălat pe cap sau tuns, să stea în scaunul de mașină, să se poarte adecvat într-un magazin, a mai declarat Daniela Gavankar.

SĂPTĂMÂNA ALTFEL LA AITA le oferă acces la toate lucrurile acestea și pot vedea concret cum sunt ele aplicate în lucrul direct cu cel mic. Părinții sunt așteptați de luni până vineri, între 3 – 6 ore pe zi.
Pentru a beneficia de acest program trebuie să se programeze la tel: 0753055852 sau email: asociatia.aita@yahoo.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *