Părinți și specialiști reuniți la IACB 2018

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Conferința Internațională IACB 2018 vine că o continuare firească după succesul de anul trecut și devine cel mai important eveniment din România dedicat autismului.

1

Picture 1 of 3

Conferința este organizată de către AITA-Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, numeroși lectori români și internaționali.
Conferința se defasoara pe parcursul a 3 zile, în perioada 19 – 21 octombrie 2018 și va supune discuției terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii și abordări, identificând atât nevoi cât și soluții și resurse, prin lucrări complex documentate. Lectorii ne vor încânta cu dovezi științifice, dar și cu multă emoție, devenind, că de fiecare data, pentru mulți dintre noi, inspirație și modele de bună practică din România și din alte țări.
IACB pune în centru evenimentului părinții copiilor cu autism, care reprezintă vocea cea mai puternică și forță în a schimbă lucrurile în România în acest domeniu. Carmen Moldovan și Ana Dragu sunt două mămici excepționale, devenite specialiști pentru a-și susține copiii cu autism.
Ana Dragu este mămică unui copil cu autism, dar, în același timp, este și psiholog, psihoterapeut cognitiv-comportamental în supervizare, terapeut ABA, președinte Asociația Autism Europa Bistrița, coordonator Centrul de Resurse și Referință în Autism “Micul Prinț” Bistrița. Are o experiență de peste 8 ani de asistentă socioterapeutica pentru persoanele cu tuburari din spectrul autism și familile acestora. Ana Dragu este autorul cărții “Mâini cuminți-Copilul meu autist” și fondatorul revistei despre autism “2 Elefanți”.
De la înființare Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț a avut o misiune specială: integrarea copiilor cu TSA în învățământul de masă. În prezent, în Bistrița-Năsăud, zeci de copii cu tulburări de spectru autist, indiferent de gradul de afectare, frecventează învățământul de masă. În ultimii 2 ani, 250 de cadre didactice din județ au fost formate de specialiștii Centrului în tehnici de integrare a copiilor cu cerințe educative speciale în general și autism în special în învățământul de masă. Succesul a fost posibil datorită colaborării cu autoritățile locale și, mai ales, datorită unui nivel înalt de abilitare și implicare a părinților. Beneficiarii noștri își cunosc drepturile, știu ce e mai bine pentru copii lor și sunt implicați inclusiv în procesul terapeutic.

Carmen-Adriana Moldovan este expert fiscalitate licențiată a Academiei de Studii Economice București, consultant fiscal acreditat de Camera Consultanților Fiscali din România, Auditor financiar acreditat, Expert contabil acreditat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. De asemenea este mamă a doi băieți gemeni, în vârstă de 9 ani diagnosticați în anul 2012 cu TSA, școlarizați amândoi în școli de masă și evoluând (unul din ei) spre diagnosticul de Asperger.
Carmen Moldovan vine la IACB cu toată experiență și căldură, forța și grija pentru pentru persoanele cu autism și ne prezintă drepturile legale ale copiilor, părinților și adulților cu autism din România: dreptul de a avea însoțitor la grădiniță sau școală, facilitățile fiscale, drepturile la concedii de odihnă sau de boală, etc.
În România, ca de altfel peste tot în lume, părinții sunt o voce, care alături de specialiști schimbă lucrurile și mentalitățile și au grijă că drepturile copiilor, părinților și adulților cu autism să le fie respectate.
Dacă până acum aveai impesia că nu știi de unde să o apuci sau care sunt resursele la care poți apela, e timpul că lucrurile să se schimbe și totul să devină mai ușor. Informațiile de care ai nevoie sunt puse la un loc pentru ține în cadrul IACB.
Pe larg, despre evenimentul la care va așteptăm în toamnă, găsiți informații pe www.iacb.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *