De ce să participi la IACB – cea mai mare conferință dedicată autismului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu autism și cu toate acestea, există puțini părinți care sunt informați 100% cu privire la această tulburare și știu ce drum să urmeze pentru ca cel mic să aibă o șansă la o viață independentă și fericită. Conferința Internațională IACB vine ca un răspuns la această nevoie de a fi permanenți informați și aduce în discuție terapiile de care au nevoie persoanele care au autism, identificând soluții și resurse. Această conferință este cel mai mare eveniment din România dedicat specialiștilor și părinților care trăiesc cu autismul în fiecare zi și este organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA), în frunte cu Daniela Gavankar, psiholog, președinte al Asociației și coordonator al conferinței.

De ce să participi la această conferință?

Dacă ai un copil cu autism, îți recomandăm să participi la această conferință pentru că vei avea ocazia să te întâlnești cu alți părinți care sunt în aceeași situație cu tine și puteți schimba păreri sau experiențe, poți discuta cu reprezentanți ai ONG-urilor din țară, cu lectori români și internaționali, cu persoane specialiste în acest domeniu care îți pot răspunde la orice întrebare te frământă. Conferința este una interactivă și constituie mediul perfect pentru a aduce în discuție diverse experiențe personale alături de un copil cu autism.

Autismul afectează întreaga familie, tocmai de aceea, conferința IACB de anul acesta are ca temă evidențierea importanței implicării familiei în procesul de recuperare a copiilor cu autism. Informarea și participarea la astfel de evenimente te va ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu copilul tău și cum îl poți ajuta mai bine. Vor fi prezentate lucrări complexe, foarte bine documentate, vor fi aduse dovezi științifice, pentru a demonstra anumite idei și pentru a prezenta modele de bună practică din țara noastră, dar și din alte țări.

Cine sunt speakerii acestui eveniment?

Printre cei mai importanți speakeri ai conferinței se numără chiar Daniela Gavankar, psiholog și președinte în cadrul Asociației AITA, Dr. Hanna A. Alonim, fondator și președinte al Centrului Mifne, expert și cercetător pe spectrul autismului, Gabriela Vilhelmsen, psihopedagog și consilier la Centrul Pedagogic Årstad din Norvegia, Sînziana Burcea, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian și specialist în educație parentală, etc. La conferință vor participa și mulți analiști comportamentali recunoscuți la nivel național, psihologi și psihoterapeuți, specialiști în logopedie sau medici specialiști.
Invitatul special al acestei ediții este chiar un copil cu autism. Andrei Mircea Stan are 16 ani, este elev în clasa a IX-a și a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 1 an și 10 luni, alături de fratele său geamăn Ovidiu. Cei doi frați au avut un coeficient de dezvoltare care anunța retard mintal sever, dar cu toate acestea, cu multă muncă și efort, au depășit multe bariere și s-au integrat foarte bine în școală și în societate. Andrei va veni în cadrul conferinței IACB 2018 să povestească experiențele prin care a trecut de când a fost diagnosticat cu autism și cum a decurs întreg procesul său de recuperare.
Recomandăm participarea la această conferință tuturor familiilor care au un copil cu autism și vor să socializeze cu alte persoane aflate în aceeași situație sau tuturor specialiștilor care își doresc să afle toate noutățile de la cei mai buni specialiști în acest domeniu. Conferința IACB va avea loc în perioada 19-21 octombrie, la Rin Grand Hotel. Tu ți-ai rezervat deja locul la eveniment?
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *