Conferința IACB 2018

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiind la a doua ediție, IACB 2018 aduce la București și anul acesta specialiști români și internaționali consacrați în domeniul autismului, devenind în mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului.


Conferința este organizată de către AITA – Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și se va desfășura între 19 și 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, aducând împreună profesioniștii din domeniul autismului dar și copiii, adulții și familiile lor care trăiesc zi de zi cu autismul.
Desfășurându-se pe parcursul a 3 zile, conferința va aduce în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism și familiile lor, drepturile lor, serviciile și abordările existente în România și internaționale, identificând atât nevoi cât și soluții, resurse și modele de bune practici.
Autismul modifică viața întregii familii, nu doar pe cea a copilului care primește diagnosticul, iar la IACB vom aborda copilul, cuplul, familia și comunitatea astfel încât să identificăm cât mai multe resurse și opțiuni de integrare și sprijin atât pentru copil cât și pentru familie.
Focusul conferinței din acest an este reprezentat de copiii cu autism și intervențiile pentru ei, dar și pentru frați, și familie în ansamblul ei. De asemenea, prin lectorii săi, conferința aduce informații valoroase despre drepturile și facilitățile copiilor și familiilor, având ca invitați atât specialiști consacrați cât și persoane cu autism și părinți deveniți specialiști devotați cauzei copiilor lor.
Despre IACB am stat de vorbă cu Psih. Daniela Gavankar, președinte AITA și coordonator științific al IACB 2018, care ne-a declarat că “in prezent, în România, calitatea serviciilor oferite copiilor cu autism crește de la an la an. Din păcate acest lucru se întâmplă predominant în mediul privat, și în imediata apropiere a copilului cu autism. Autoritățile și comunitatea în general are nevoie de mai multă informare și presiune pentru a sprijini mai bine copiii și adulții cu autism pe termen lung. Iar IACB 2018 deja reprezintă o voce care mișcă lucrurile în România.”

Va așteptăm cu drag la IACB, în octombrie.

Pentru mai multe detalii despre IACB 2018 va rugăm să vizitați site-ul:
www.iacb.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *