Conferința IACB 2018 – cel mai mare eveniment dedicat autismului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Numărul copiilor care au autism s-a triplat în ultimii 10 ani, iar statisticile arată că el este în continuă creștere. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să acordăm mai multă atenție acestei afecțiuni. Specialiștii susțin că dacă diagnosticarea are loc devreme, în primele 36 de luni, șansele ca un copil cu autism să se integreze în societate și să aibă o viață independentă cresc cu până la 47%.

În cazul copiilor cu autism, intervenția terapeutică trebuie să fie regulată și să aibă loc atât într-un centru specializat, cât și acasă, în cadrul familiei. Informarea este la fel de importantă în cazul autismului ca și intervenția terapeutică. Tocmai de aceea, începând cu anul 2017 se organizează periodic conferința IACB (International Autism Conference Bucharest) care are ca scop prezentarea noutăților din domeniul terapiilor de care au nevoie copiii cu autism. Timp de 3 zile, specialiști, părinți, reprezentanți ai ONG-urilor, dar și numeroși speakeri români și internaționali vor prezenta dovezi științifice, modele de bună practică din România și din alte țări, lucrări foarte bine documentare cu scopul de a oferi răspunsuri la întrebările de pe buzele tuturor.

Conferința IACB este un prilej perfect al părinților de a interacționa cu alți părinți care au copii cu autism, de a împărtăși experiențe personale și de a cere sfaturi de la cei mai buni specialiști din domeniu. Această conferință este organizată de către AITA – Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism și are loc în perioada 19-21 octombrie la Rin Grand Hotel. Daniela Gavankar, analist comportamental, președinte AITA și coordonator științific IACB, susține că acest eveniment a fost gândit ca o manifestare științifică, dar și ca o invitație la parteneriat către toți factorii importanți din viața unui copil cu autism.

Dacă ai un copil cu autism, nu ar trebui să ratezi conferința IACB, cel mai important eveniment dedicat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului din România. Dacă ai întrebări și ai nevoie de sfaturi, acesta este cel mai bun moment să îți afli răspunsurile. Autismul este o afecțiune care afectează viața întregii familii, nu doar a copilului, iar din momentul primirii diagnosticului, atenția se mută asupra intregrării copilului în familie și în societate. Conferința IACB este un bun punct de plecare pentru că acceptarea diagnosticului și informarea este de fapt și primul pas către o viață normală, independentă. Tot ce contează din acel moment este facilitarea accesului copilului cu autism la o viață fericită și împlinită.

Următorul pas este stabilirea unui program complet de terapie care să includă atât copilul, cât și restul familiei. Psihologul Daniela Gavankar susține că ”un copil care are un diagnostic de tulburare pervazivă de dezvoltare (autism) va avea recomandare pentru terapie în fiecare zi. Pentru a avea o șansă reală de recuperare, programul trebuie să fie coordonat de terapeuți cu experiență în acest domeniu și va depinde de numărul de ore lucrate, de vârsta la care copilul intră în program, de diagnostic și de implicarea familiei în afara orelor de terapie.” Dacă vrei ca cel mic să aibă șansa la o viață normală, nu ezita să te înscrii la conferința IACB 2018 și să încerci și un program de terapie completă în cadrul Asociației pentru Intervenție Terapeutică în Autism!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *