Bacteriile intestinale şi autismul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Autismul este o tulburare a creierului care influenţează capacitatea de comunicare şi relaţionare cu cei din jur şi este răspunzătoare de percepţia şi procesarea greşită a informaţiilor senzoriale. Afecţiunea poate dura toată viaţa, însă tratamentele potrivite o pot ameliora, existând şi cazuri în care subiecţii respectivi pot trăi independent. Astfel, se caută permanent soluţii de tratare şi ameliorare a acestei tulburări.

Bacteriile intestinale si autismul

Picture 1 of 5

Autismul şi problemele intestinale
Conform studiilor, simptomele autismului au legătură şi cu activitatea intestinală. Cercetătoarea Rosa Krajmalnik de la Universitatea din Arizona, împreună cu ceilalţi colegi, a demonstrat că cei care manifestă autismul au un deficit de bacterii intestinale benefice. Acest deficit de bacterii bune, printre care şi bacteria Prevotella, conduce la apariţia anumitor simptome specifice autismului, generând şi probleme gastrointestinale.

Administrarea de bacterii intestinale
Studiile au demonstrat că administrarea copiilor cu autismu, a unui amestec de bacterii intestinale, a condus la ameliorarea simptomelor comportamentale. Astfel se demonstrează că există o legătură între activitatea intestinală şi manifestările autismului.
În susţinerea acestei teorii, stă şi faptul că cei mici care suferă de autism se confruntă cu probleme gastrointestinale.
Administrarea acestui mix de bacterii bune, nu numai că ameliorează simtomele comportamentale ale celor cu autism, dar le îmbunătăţeşte şi activitatea intestinală, diminuând problemele gastrointestinale.

Studiul pe copii şi adolescenţi
Cercetătătoarea Krajmalnik a făcut un studiu pe 18 copii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani., studiu care s-a prelungit pe o perioadă de 2 ani. Copiilor cu autism li s-au administrat bacterii intestinale benefice şi li s-a efectuat un tip de transplant de fecale de la donatori sănătoşi.

Rezultatele studiului
În urma studiului s-a constatat că subiecţilor li s-a îmbunătăţit semnificatic activitatea intestinală, episoadele de vomă, scaune moi, constipaţie şi dureri abdominale diminuându-se semnificativ faţă de momentul începerii acestui tratament
Pe lângă aceste reacţii organice, copiilor li s-a îmbunătăţit şi comportamentul, simptomele specifice, gen iritabilitate, agitaţie, lipsă de concentrare, fiind clar diminuate.

Planuri ale specialiştilor
Cercetătorii încă mai au nevoie de dovezi că aceste îmbunătăţiri se datorează bacteriilor intestinale bune şi transplantului de fecale, pentru a acredita acest tipt de terapie. Planurile de viitor sunt acelea de a se aplica acest tip de studiu pe subiecţi adulţi cu autism, în vederea confirmării rezultatului cercetărilor făcute pe copii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *