Autismul poate fi detectat încă de la naștere cu testul genetic REALITY

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilăriei, cu o rată de prevalenţă în creștere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Autism (1)

Picture 1 of 2

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare ce se poate manifesta încă de la naștere sau în intervalul un an și jumătate – doi ani. De obicei, primii care sesizează comportamentul diferit al copilului sunt chiar părinții. În ceea ce privește partea de simptomatologie la nou-născuți, autismul poate fi asociat fie cu perioade prelungite de liniște sau din contră de plâns necontenit, prin fixarea pentru o perioadă îndelungată a unui obiect sau chiar întârzieri de reacții în prezența unei persoane.

În cazul în care ne raportăm la celălalt interval de vârstă, părinții copiilor ce suferă de autism vor sesiza că după o perioadă în care aceștia au evoluat corespunzător vârstei, cei mici încep să prezinte deficiențe în vorbire, își pierd lejeritatea exprimării, devin retrași, foarte puțin sociabili și pot exista și episoade de auto-agresivitate.

Astăzi, există o nouă generație de teste care permit depistarea predispoziţiei genetice pentru autism. REALITY este unul dintre acestea, de fapt este unul dintre cele mai importante teste în depistarea autismului încă de la naștere.

Acest lucru nu poate reprezenta decât o veste extrem de îmbucurătoare, dat fiind că permite intervenţia timpurie, în fond abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. REALITY este un test accesibil și de încredere, convenabil, fără risc, cu rezultate disponibile în mai puțin de trei săptămâni.

REALITY permite medicilor să stabilească din timp terapia, în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinților. Intervențiile sub vârsta de trei ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului. Se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism. Intervenția timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv și de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învățământul de masă și la vârsta de adult să obțină locuri de muncă și să trăiască independent.

Impactul economic al autismului cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai în SUA și Marea Britanie dovedeşte că acesta este mai costisitor decât tratarea cancerului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale la un loc. „Suntem buni de plată pentru costurile inacțiunii și pentru costurile acțiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sănătate Mintală, Politici și Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania. „Aceste cifre arată o nevoie clară de intervenții mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal în fragedă copilărie”, declară profesorul Martin Knapp, director al Unităţii de Cercetare în Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.

Frederic Amar, Director General al Grupului ESPERITE: „REALITY oferă părinților și medicilor informația genetică cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenția timpurie, prin promovarea unei abordări proactive și responsabile față de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

Grupul ESPERITE a achiziționat drepturi exclusive de distribuţie la nivel mondial, exceptând SUA, care comercializează testul pentru autism IntegraGen.

Esperite logoGrupul ESPERITE, prin societatea sa specializată în medicina de predicţie GENOMA SA, se află în fruntea inovației tehnologice și științifice. Platforma sa genetică de multe milioane de dolari dedicată diagnosticării clinice este cea mai mare din Europa; o platformă NGS extrem de eficientă, cu capacitatea de a prelucra 75.000 probe pe an începând de astăzi. Grupul ESPERITE va instala platforme de secvențiere prin satelit cu tehnologie Thermo Fisher Life în țările în care își desfășoară activitatea, toate fiind conectate la propriul sistem NGS Cloud. 2015 marchează începutul unei noi ere pentru medicina personalizată. Grupul ESPERITE conduce această schimbare de paradigmă și va comunica în scurt timp lansarea de noi teste genetice.

CryoSave logoPentru mai multe informaţii despre Grupul ESPERITE, vizitaţi pagina web la adresele www.esperite.com, www.genoma.com, www.cryo-save.com/ro.

Biroul din România este în Str. Constantin Aricescu, Nr. 8, Sector 1, București, tel. 0311. 063. 165,
e-mail ro@cryo-save.com.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *