Asociația AITA sărbătorește 10 ani de activitate!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copiii cu autism au nevoie de mult sprijin atât din partea unor persoane specializate, dar și din partea oamenilor din jurul său și a comunității în general. În acest sens, asociațiile care se ocupă special de copiii care au autism au început să se bucure de o popularitate din ce în ce mai mare. Acum 10 ani însă, lucrurile nu stăteau chiar așa. Existau mai puțini copii diagnosticați cu autism și foarte puține asociații care să se ocupe îndeaproape de ei. Asociația AITA s-a înființat în decembrie 2008, iar în 2009 a fost deschis și primul centru de terapie AITA pentru copiii cu autism din România.

A fost primul pas și prima mână de ajutor pe care Daniela Gavankar, psihologul și președintele fondator al Asociației, a întins-o către copiii cu autism și familiile lor. Anul acesta se împlinesc 10 ani de activitate în cadrul Asociației, acești ani fiind presărați cu multe povești frumoase și emoționante ale copiilor care au autism.

Centrul AITA a fost primul centru de terapie pentru copiii cu autism, un spațiu dotat cu toate cele necesare pentru a da o șansă la o viață normală și la recuperare a acestor copii. Timpul a trecut, însă scopul centrului a rămas același – să ajute copiii cu autism să fie mai fericiți și mai independenți. Daniela Gavankar susține că autismul modifică viața întregii familii, nu doar pe cea a copilului care primește diagnosticul, tocmai din acest motiv, AITA propune programe complete de terapie care includ atât copilul, cât și familia, părinții și frații. Se urmărește în mod special integrarea copilului în familie și în societate, dar în același timp este important ca și familia să beneficieze de sprijin și consiliere.

Au fost 10 ani în care specialiștii centrului AITA au lucrat îndeaproape cu copiii cu autism, oferindu-le o șansă la o viață normală și independentă. În cadrul acestui centru, copiii beneficiează de programe complexe de terapie intensivă, coordonate de specialiști nu doar din România, ci și din țări precum Israel, Anglia sau chiar USA. În fiecare an s-a investit timp, energie și pregătire profesională pentru a oferi cele mai bune soluții familiilor cu un copil cu autism. Iar eforturile nu au rămas nerăsplătite. Astăzi, după 10 ani de activitate, Asociația AITA se poate lăuda că este printre cele mai bune centre care oferă terapii pentru copiii care au autism, dar și cursuri pentru specialiști și părinți. AITA este mai mult decât un centru de terapie, a devenit o adevărată comunitate a familiilor care se confruntă cu autismul în fiecare zi, în care sunt împărtășite experiențele personale și sprijinul este acordat necondiționat.

Terapia pe care centrul AITA o propune este una complexă și intensivă, care cuprinde mai multe abordări: terapia ABA, logopedie, socializare, kinetoterapie, terapie senzorială, terapie ocupațională, etc. Nevoile unui copil cu autism sunt diferite de la caz la caz, tocmai de aceea, în cazul anumitor copii doar terapia ABA s-ar putea să funcționeze, iar în alte cazuri să fie nevoie și de alte terapii ajutătoare. Este important ca terapia să înceapă cât mai devreme, din momentul diagnosticării, tocmai pentru a putea începe recuperarea și pentru ca cel mic să se integreze cât mai repede și cât mai bine în familie și în societate. În toți acești 10 ani de activitate, un număr mare de copii cu autism s-au recuperat, iar acum duc o viață normală, independentă și fericită alături de familiile lor. Dacă și tu ai în familie un copil care are autism, nu ezita să apelezi la Asociația AITA!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *