Cum îți dai seama dacă cel mic are anemie?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice copil poate avea anemie, desigur riscurile sunt mult mai mari în cazul celor mici. Cu toate acestea, anemia nu este o boală care trebuie neglijată, deficitul de fier pe care îl resimte organismul se va răsfrânge destul de mult asupra stării de bine a copilului. Mai exact, hemoglobina nu va mai putea să își ducă la bun sfârșit misiunea, aceea de a transporta oxigenul către celule. În acest mod, apare îmbolnăvirea, în funcție de valorile anemiei copilul putând avea probleme de sănătate destul de pronunțate, de la afectarea sistemului imunitar și până la încetinirea creșterii ori chiar a capacității de dezvoltare a sistemului nervos central.

anemiePentru ca toate aceste lucruri să nu ajungă să îți afecteze copilul este bine să privești atent către cele mai importante simptome pe care organismul său mic ți le oferă. Desigur, analizele medicale făcute periodic te vor ajuta să cunoști dacă copilul suferă de anemie sau nu. Însă, până a ajunge la medic este de datoria fiecărei mame să își urmărească copilul, să îl cunoască și să afle care sunt schimbările care se petrec zilnic în starea lui de bine. Pentru a pune cap la cap toate aceste lucruri este bine să aflăm cum reacționează un copil care este anemic și ce semne ar putea oferi.

Mai înainte de a descrie care sunt semnele pe care copilul ți le oferă, este bine să observăm care sunt cauzele care determină anemia la copii.

Fie prematuritatea, fie o alimentație dezechilibrată, săracă în fructe și legume verzi, dar și hrănirea mai mult timp cu biberonul sunt cauze care determină aceste simptome.

O metodă sigură de diagnostic este analiza la sânge. Ori de câte ori medicul descoperă că micuțul tău suferă de anemie va trebui început un tratament bogat în suplimente de fier. În plus, atunci când anemia este provocată din alte cauze, acestea vor trebui depistate din timp. Cu rol de prevenție în tratarea anemiei la copii stă o dietă echilibrată, bazată pe alimente cu un conținut crescut de fier. Laptele matern reprezintă pentru sugar o sursă importantă de fier, comparativ cu laptele de vacă care ar putea afecta intestinul subțire al copilului, provocând mici sângerări și astfel prin aceste pierderi constante de sânge, valorile fierului să fie mai scăzute. De aceea, laptele de vacă trebuie introdus în alimentația copilului mai târziu.

Dar iată care sunt simptomele care îți arată că micuțul tău suferă de anemie:

Vezi primul semn!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *