7 semne că este timpul să mergi la ginecolog

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aşa cum ştiţi deja, un examen ginecologic este obligatoriu an de an, măcar o singură dată. Totuşi, în viaţa unei femei pot exista momente în care organismul transmite anumite semne că ceva nu e tocmai în regulă.

Ori de câte ori aveţi motive de îngrijorare, nu ar trebui să ezitaţi să faceţi o programare la un cabinet de ginecologie din Bucureşti. Uneori, simptomele minore pot indica probleme majore, iar un medic ginecolog vă poate încuraja să fiţi proactive în ceea ce priveşte starea de sănătate. La urma urmei, fiecare femeie este persoana cea mai familiarizată cu propriul corp, iar dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome, înseamnă că este timpul să vă contactaţi medicul ginecolog.

Durerea sau senzaţia de arsură la urinare
Durerea sau arsurile la urinare pot indica o infecție a tractului urinar. Femeile sunt mai susceptibile decât bărbații să dezvolte o astfel de infecţie. De asemenea, puteți avea febră sau chiar puteţi urina cu sânge. Ginecologul trebuie să evalueze simptomele și să determine ce anume le provoacă și cum pot fi tratate.

Menstruaţii iregulate
Ori de câte ori ciclul menstrual pare diferit sau lipseşte, consultaţi medicul ginecolog. Întârzierea sau absenţa menstruaţiei poate fi cauzată de dezechilibre hormonale sau de stres, dar ar putea fi, de asemenea, un semn al afecţiunilor ovariene. Ignorarea menstruaţiei iregulate ar putea duce la probleme de reproducere în viitor.

Răni genitale

Rănile sau durerile la nivelul organelor genitale ar putea fi un semn că aţi fost expusă la o infecţie cu transmitere sexuală. Există, de asemenea, alte cauze posibile ale rănilor care nu sunt transmise sexual, însă durerea sau rănile genitale nu vor dispărea fără intervenţie medicală.

Mâncărimi vaginale sau secreţii
Mâncărimea vaginală, secreția sau un miros neplăcut ar putea indica o infecție bacteriană, candidoză sau, eventual, o infecție cu transmitere sexuală. De cele mai multe ori, acest tip de problemă nu va dispărea de la sine. Este important ca medicul ginecolog să evalueze simptomele astfel încât să puteți fi tratată corespunzător.

Durerea pelviană sau durerea abdominală inferioară

Există o varietate de posibile cauze ale durerii pelvine sau ale durerii la nivelul abdomenului inferior. Unele cauze ale durerii pelvine includ endometrioza, tumori fibroide, chisturi ovariene și sarcină ectopică. De asemenea, puteți suferi de o afecțiune numită boală inflamatorie pelviană. Durerea și disconfortul de orice fel reprezintă modalitatea în care organismul vă permite să știți că ceva nu este în regulă. Medicul ginecolog poate determina ce anume vă cauzează disconfort şi ce se poate face în acest sens.  

Act sexual dureros

Factorii care cauzează durerea pelvină pot provoca, de asemenea, dureri în timpul actului sexual. Pentru unele femei, utilizarea unui lubrifiant este tot ceea ce este necesar pentru a face actul sexual mai puțin dureros. În cazul în care lubrifiantul nu vă ajută, medicul ginecolog poate examina alte cauze posibile, care ar putea include endometrioza, boala pelvină inflamatorie sau infecții.

Dureri de sân sau anomalii
Orice anomalii ale sânilor trebuie verificate de medicul ginecolog. Acestea includ dureri de sân sau disconfort, noduli, secreţii sau sângerări. De asemenea, dacă observați orice modificări la nivelul mameloanelor, precum cruste, inflamaţii sau roşeaţă, este indicat să apelaţi la medicul ginecolog.

Fiecare femeie este, probabil, prima persoană care observă modificări la propriul corp, iar medicul ginecolog vă poate oferi toate informaţiile şi lămuririle de care aveţi nevoie. Cel mai important este să nu ignoraţi simptomele supărătoare şi nici să încercaţi să le trataţi din auzite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *