5 remedii eficiente pentru a scăpa de durerile de spate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Durerile de spate sunt cele mai des întâlnite tipuri de dureri. Indiferent de zona în care apare durerea, remediile sunt de cele mai multe ori aceleași. De aceea, mai ales pentru persoanele care petrec mult timp în fața calculatorului este bine să încerce cât posibil să facă pauze mai dese și mai ales multă mișcare. Cu toate acestea, durerile de spate sau cele cervicale ajung să afecteze la fel de grav și copiii. Fie că este vorba despre o poziție necorespunzătoare în bancă sau la biroul de acasă, fie de un ghiozdan foarte greu, aceste lucruri sunt frecvente.

Atunci când vorbim despre durerea de spate, știm că cea lombară este cea mai des întâlnită și acest lucru pentru că în această regiune a corpului se susține partea superioară a spatelui. Chiar și așa, des întâlnite sunt și durerile sacrale, cervicale sau toracice.

Pentru a nu se ajunge aici, trebuie să ai în vedere câteva remedii eficiente pentru a scăpa de durerile de spate:

  1. Durerile de spate pot fi prevenite prin menținerea unei greutăți optime și multă mișcare. Acesta este un prim aspect pe care trebuie să îl iei în considerare. Cu cât vei fi o persoană activă, cu atât vei reuși să ții departe de tine durerile insuportabile de spate. De asemenea, menținerea unei greutăți normale este un alt lucru pe care trebuie să îl urmărești cu atenție. De cele mai multe ori, persoanele supraponderale suferă de aceste lucruri. De aceea, după naștere este bine să încerci să scapi de kilogramele acumulate pe parcursul celor nouă luni de sarcină.
  2. Folosește o poziție corectă în timpul mersului – iată un alt lucru pe care trebuie să încerci să îl urmezi. De obicei, o poziție greșită în timpul mersului ar putea determina fie dureri cervicale, fie dureri de spate. De aceea, este bine să încerci să eviți să ai umerii căzuți, să menții o poziție corectă, cu capul chiar deasupra coloanei vertebrale și să privești drept în față. În plus, evită să porți tocuri foarte înalte sau o încălțăminte nepotrivită.
  3. Schimbă salteaua patului – acest lucru este un must do ori de câte ori simți că după orele de somn te trezești cu dureri de spate sau cervicale. Analizează bine salteaua pe care dorești să o cumperi și alege una care să nu fie nici prea moale, nici prea tare pentru tine, ci din contră să mențină corpul într-o poziție neutră, aliniindu-l cu coloana vertebrală. Ai putea alege o saltea cu spumă de memorie, de bună calitate și mai mult ca sigur durerile de spate ori cele cervicale vor dispărea.
  4. Alege un scaun ergonomic pentru tine și copilul tău! Dacă obișnuiești să lucrezi din fața calculatorului sau atunci când copilul trebuie să facă multe teme, este bine să iei în calcul un scaun ergonomic, așa încât să mențină o poziție corectă în timpul orelor de lucru, petrecute la birou. Vei avea de unde să alegi!
  5. Tratează afecțiunea! Durerile de spate sau cele cervicale ar putea fi determinate de artrite, spondilite, spondiloză sau chiar hernie de disc. Ori de câte ori te confrunți cu dureri de spate foarte mari, ar fi bine să ceri cu atenție sfatul medicului și să încerci diagnosticarea afecțiunii. Tratând afecțiunea vei reuși să ții deoparte aceste dureri de spate destul de intense.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *